• DevOps och testautomatisering en drömkombination

Lemontree = Speed + Quality Vad vi gör DevOps och testautomatisering en drömkombination

Hur kan du få ner kostnaden för underhåll och samtidigt öka kvaliteten i applikationer och digitala tjänster? Det är naturligtvis inte helt enkelt, men fullt möjligt.

 

DevOps och testautomatisering är en drömkombination som gör att du både kan öka tempot i dina leveranser och öka din kvalitet. Rätt genomfört kan de också göras på ett sätt som sänker dina kostnader.

Att metodiken kring DevOps är hett stoff just nu kan nog de flesta vittna om. Många har mer eller mindre långtgående planer och projekt som syftar till att införa metodiken där slutmålet är att öka den digitala förändringstakten och få väsentligt kortare time to market.

Men väl en bit på vägen inser många att kvalitetssäkring i en DevOps-process kräver en hel del tankeverksamhet:

  • Hur kan vi hålla ett högt tempo genom hela utvecklingsflödet ut till produktion och samtidigt hålla hög kvalitet?
  • Hur kan vi automatisera kvalitetssäkringen genom flödet?
  • Är det egentligen smart att bara testa av vid ett tillfälle eller krävs det flera?
  • Om det är effektivare att kvalitetssäkra vid flera tillfällen under processen, när bör det ske och hur?

De här och många andra frågor besvarar vi i videon som du kan se nedan. Den är inspelad vid ett av våra frukostseminarier med temat “Automatisk kvalitetssäkring i en DevOps-miljö”. Talare är Christer Engman, Senior Lead Developer hos oss på Lemontree.

Video: DevOps och testautomatisering

 

Lemontree har stor erfarenhet av DevOps och testautomatisering. Hör av dig till oss, till exempel via kontaktformuläret på den här sidan, så kan vi titta närmare på just din organisation och berätta hur vi kan öka din digitala förändringstakt.