• Teknik - Performance Management

Inom Performance Management använder Lemontree världsledande produkter från HP för prestandatester. Även om tyngdpunkten ligger i att definiera hur testerna ska genomföras och vilka mätvärden som ska kontrolleras är det viktigt att rätt verktyg används för själva testerna så att dessa kan utföras som planerat. Beroende på förutsättningarna används olika verktyg. Det senaste tillskottet HP StormRunner Load används för att lasttesta webbapplikationer, även mobila webbapplikationer. Här använder vi inbyggda monitorer för att övervaka den topologi som testas. Denna lösning kräver ingen installation utan tjänsten kan användas med mycket kort varsel och utan omfattande förberedelser.

teknologi-performance-management

För mobila applikationer används HP Network Virtualization för att testa hur olika leverantörer och bandbredd påverkar de mobila applikationerna. HP Loadrunner använder vi när andra protokoll krävs för att lasttesta applikationerna. Monitorering hanteras av medföljande HP SiteScope.

I större organisationer där man hanterar prestandatester i flera olika parallella projekt installerar vi och använder HP Performance Center som en del av HP ALM. HP Performance Center använder sig av samma kontroller och lastgeneratorer som HP Loadrunner, men allt administreras centralt i HP Performance Center.