Nyheter Ny medarbetare – Anton Eriksmo

Ny medarbetare – Anton Eriksmo

Vi hälsar vår nya medarbetare Anton Eriksmo varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Välkommen till Lemontree, Anton! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Jag har alltid haft ett stort intresse för teknik och IT från väldigt unga år. Efter några år i andra brancher, bland annat livsmedel och transport så bestämde jag mig för att  studera IT Management vid Umeå Universitet, vilket var väldigt givande. Parallellt med studierna extraknäckte jag med lite webbutveckling, framförallt HTML och CSS. 

 

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag har jobbat med testautomatisering inom offentlig verksamhet i lite över tre år nu, framförallt med opensource i Linux-miljöer. Offentlig verksamhet är spännande att arbeta med eftersom det bara förväntas fungera men ingen riktigt tänker på alla dessa system i bakgrunden som får samhället att fungera, det är ett stort ansvar men en kul utmaning. Jag har satt upp en testautomatiseringssvit från grunden för en större myndighet vilket var en givande erfarenhet på många sätt.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Jag tror att utvecklare och testare kommer arbeta ännu närmare varandra i framöver, ju snabbare test kan genomföras desto snabbare kan man hitta felen och rätta dom. Testare kommer nog allt mer likna utvecklare framöver eftersom det är så pass mycket automatisering.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Jag tycker om att förstå saker på djupet och stanna en längre tid med en kund för att verkligen förstå deras situation och få god kännedom om deras produkter, när man kommer ner på djupet kan man börja hitta mer strukturella buggar snarare än bara rena misstag. Jag drivs också av att lära mig nya saker och vill gärna ha många olika kompetenser.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Ja, jag är utbildad snowboardlärare men utbildar inte aktivt längre. Jag åker dock gärna för egen del, helst i meterdjup lössnö! Överlag tycker jag om att vara ute i naturen, oavsett säsong eller väder.

Comments are closed.