Nyheter Ny medarbetare – Mark Ekvall

Ny medarbetare – Mark Ekvall

Vi hälsar vår nya medarbetare Mark Ekvall varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

 

Välkommen till Lemontree, Mark! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Hallå där! Det är extremt kul att äntligen vara på plats här på Lemontree och att jag nu får kalla mig själv citron! Jag är relativt ny på arbetsmarknaden då jag tog examen för ett år sedan. Jag har studerat civilingenjör maskinteknik på KTH med en master inom tillämpad mekanik och har därefter jobbat ett år som produktionsingenjör inom byggbranschen.
Så jag skulle vilja sammanfatta det som jag har en bred, tekniskt tung bakgrund med erfarenhet inom ledarskap.

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom kvalitetssäkring?

De erfarenheter jag har i bakfickan av kvalitetssäkring, utöver det jag har lärt mig från KTH, kommer från min tid som produktionsingenjör. En stor del av denna roll går ut på att utföra kvalitetsavstämningar samt avstämningar inom produktion, något jag vet att jag framöver kommer kunna applicera inom andra branscher också.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Just nu har jag fått ett stort intresse för RPA, robotic process automation, eftersom det är lite av en mix mellan två områden jag håller kärt, programmering och processutveckling. Jag tycker det är extremt spännande att se vad framtiden har att erbjuda inom detta område. Kommer RPA kunna integreras med maskininlärning eller inte och i vilka branscher kan RPA implementeras? Detta tror jag är viktiga frågor företag måste ställa om de fortsatt vill hålla sig konkurrenskraftiga.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag skulle beskriva mig själv som en nyfiken, glad och social person. Jag älskar att lära känna nya personer och knyta nya kontakter. Jag skulle även kalla mig ambitiös och målinriktad då jag älskar att ta mig an nya utmaningar och ser alltid till att slutföra det jag påbörjat.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag har sedan en ung ålder alltid intresserat mig mycket för olika typer av musik. Detta intresse började när min mamma satte mig i kör när jag var sju år gammal. Ända sedan dess har jag försökt hålla uppe sjungandet genom åren. Jag har sjungit i allt från spexkörer på universitetet till gospelkörer på Lidingö, och allt där emellan.
Utöver musiken så gillar jag att träna, spendera tid med min flickvän samt gå ut med min mammas två hundar!

Comments are closed.