Container Services

Automatisera och optimera containertjänster, lastbalansera och skala applikationer, implementera test- bygg- och deploykedjor, använd spegelreleaser och kanariereleaser och minimera säkerhetsrisker.

Vad är Container Services?

Container Services är en teknik som möjliggör konsekvent distribuering, förutsägbar lagring, smidig hantering och behandling av applikationer och säkert tillgängliggörande av data och applikationer eller enskilda tjänster över internet. Med hjälp  av Container Services levererar ditt företag skalbarhet, flexibilitet och kostnadsbesparingar, samtidigt som den möjliggör att hantera och distribuera resurser mer effektivt.

Genom att använda Container Services kan ditt företag dra nytta av ökad skalbarhet, redundans, flexibilitet, tillgänglighet och kostnadseffektivitet. Det möjliggör också enklare datahantering och förbättrar utvecklingscykeln för samtliga team.

Vi på Lemontree bistår organisationer och företag med en bred flora av kompetens inom tekniska kluster- och molnlösningar. Oavsett om ni funderar på Kubernetes, Red Hat OpenShift och/eller Ansible, eller om ni redan har valt en plattform, har våra konsulter lång erfarenhet och är redo att bistå er med expertkunskap inom kluster- och molnlösningar för applikationer och tjänster. Vi kan hjälpa er med att sätta upp en ny miljö från grunden eller med att migrera en befintlig tjänst eller produkt till en klustermiljö.

Automatisera och optimera containerhantering med Kubernetes och Red Hat

Genom att använda Kubernetes, Red Hat OpenShift och Ansible kan ni automatisera hanteringen av era containeriserade applikationer och IT-tjänster. Dessa kraftfulla verktyg möjliggör snabb distribution, skalning och automatisering av applikationer samt effektiv hantering av infrastrukturen, vilket resulterar i ökad produktivitet och säkerhet samt minskade kostnader.

Kubernetes är en open source-plattform som används för att automatisera distribution, skalning och hantering av containeriserade applikationer. Det är ett verktyg som möjliggör orkestrering av containerbaserade applikationer och gör det möjligt för användare att hantera stora och komplexa infrastrukturer på ett enklare och mer effektivt sätt.

Våra experter hjälper er med Kubernetes genom att implementera och hantera era containerbaserade applikationer i en Kubernetes-miljö. Vi kan hjälpa till med installation och konfiguration av Kubernetes att bygga, paketera och distribuera era applikationer i Kubernetes-kluster. Här kan ni också välja att automatisera uppdateringar och rullningar av nya versioner av applikationer och infrastruktur genom att använda Kubernetes funktioner som rolling updates och blue-green deployments. Genom att använda dessa funktioner kan vi säkerställa hög tillgänglighet och minimala avbrott för användarna.

Därtill bistår vi med att optimera och skala Kubernetes-miljöer för att möta era specifika behov och belastningar. Genom att använda Kubernetes kan ni uppnå hög skalbarhet och flexibilitet, vilket möjliggör en snabb och enkel skalning av applikationer för att möta kunders växande behov.

Utöver detta kan vi också erbjuda rådgivning och utbildning för att hjälpa er att förstå Kubernetes och dess fördelar, samt hur man kan implementera det på ett effektivt sätt i organisationen. Genom att implementera Kubernetes kan vi hjälpa er att förbättra er applikationshantering och infrastruktur, och uppnå hög skalbarhet, tillgänglighet och prestanda.

Red Hat OpenShift är en kraftfull och flexibel molnplattform som hjälper företag att utveckla, implementera och skala applikationer på ett enkelt och effektivt sätt. Med Red Hat OpenShift kan dina utvecklingsteam snabbt och enkelt bygga och distribuera applikationer över hela molnet, oavsett om det handlar om en privat eller offentlig miljö.

Med Red Hat OpenShift kan dina team arbeta mer effektivt genom att använda moderna verktyg och tekniker för att bygga, testa och implementera applikationer. Plattformen erbjuder även automatisk skalning, säkerhetsfunktioner och kraftfulla analysverktyg som gör det enkelt att övervaka och hantera dina applikationer på ett säkert och effektivt sätt.

Oavsett om du arbetar med utveckling, DevOps eller IT-drift, så kommer Red Hat OpenShift att ge dig den flexibilitet och kraft som du behöver för att ta din verksamhet till nästa nivå. Med Red Hat OpenShift kan du fokusera på att bygga fantastiska applikationer och ta din verksamhet till nya höjder!

Red Hat Ansible är en kraftfull och flexibel automatiseringsplattform som hjälper organisationer att hantera och automatisera IT-tjänster på ett enkelt och effektivt sätt. Med Red Hat Ansible kan du automatisera uppgifter från en central plats och använda enkel kodning för att hantera hela infrastrukturen.

Ansible är en agentlös plattform, vilket innebär att du inte behöver installera några program på dina system för att automatisera dem. I stället använder Ansible SSH och andra protokoll för att kommunicera med dina system och utföra uppgifter. Med Ansible kan du automatisera allt från serverkonfiguration och nätverksadministration till applikationsimplementering och säkerhetsuppgifter. Det är enkelt att använda och lätt att lära sig, vilket gör det till ett populärt verktyg för både IT-avdelningar och utvecklingsteam.

Ansible är också skalbart, vilket innebär att du kan använda det för att hantera både små och stora IT-miljöer. Du kan automatisera uppgifter på ett system eller hundratals, beroende på dina behov.

Med Red Hat Ansible kan du spara tid och undvika mänskliga fel genom att automatisera uppgifter på ett effektivt och pålitligt sätt. Det är ett verktyg som hjälper dig att öka produktiviteten och säkerheten samtidigt som du minskar kostnaderna.

Kontakta oss för konsultation eller frågor inom DevOps och utveckling

Har du frågor eller behöver hjälp med dina projekt inom DevOps och utveckling? Tveka inte att höra av dig till oss. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Vi finns här för att hjälpa dig att ta nästa steg i din digitala utveckling.

Hur kommer jag igång?

Bland flertalet vedertagna verktyg anser vi på Lemontree att de som utmärker sig mest är Kubernetes och Red Hats OpenShift och Ansible. Genom att på ett professionellt sätt bruka någon av dessa verktyg kan er organisation eller ert företag uppnå den höga branschstandarden som krävs för att fortsätta leverera eller utöka och skala era leveranser av högkvalitativa produkter eller tjänster till era kunder.

Med fördel kan er organisation nyttja Lemontrees konsulter för att automatisera, underhålla, testa, distribuera och skala era applikationer och tjänster. Vi på Lemontree har funnit att en hantering av applikationer som kan uppfylla dessa aspekter kan drivas mycket mer produktivt än de som inte gör det. Vi är villiga att hjälpa er i er process att utveckla eller underhålla en klustermiljö, oavsett vilken fas i processen ni befinner er i.

Vad kan vi på Lemontree leverera?

Lemontrees konsulter har kunskapen som er organisation eller ert företag behöver för att kunna utveckla eller migrera en tjänst eller applikation till branschstandardens klustermiljöer. Automatisering, lastbalansering, testning, pipelines, spegelreleaser och kanariereleaser (så kallade Canary releases) är bara några av de saker som på ett effektivt sätt möjliggörs av klustermiljöerna som våra konsulter behärskar. En väl uppsatt klustermiljö kommer att hjälpa utvecklingsteamen att snabbt och enkelt utveckla programvara och distribuera sina applikationer i molnet på ett IT-säkert och kvalitetssäkert sätt.

Lemontree kan även erbjuda rådgivning och utbildning för att hjälpa er förstå Kubernetes, OpenShift eller Ansible och hur någon av dessa på ett effektivt sätt kan implementeras inom organisationen. I det ingår kunskap om vikten av och möjligheten till skalning, tillgänglighet och prestanda hos applikationer i produktionsmiljöer. Vi kan hjälpa er organisation att förbättra infrastruktur och allmän applikationshantering i molnet och klustermiljöer.

Vi kan implementera säkerhetslösningar och bästa praxis som skyddar din molnmiljö från hot och sårbarheter. Våra konsulter kan även hjälpa er med säkerhetsrevisioner och övervakning.

DevOps

Max Berg

Max är en av våra experter inom DevOps och containertjänster. Han har erfarenhet av Kubernetes, Red Hat OpenShift och Ansible, microk8s och Azure.

max.berg@lemontree.se

Vanliga frågor & svar om Container Services

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Vi har samlat information och lösningar på olika ämnen och problem som kan uppstå. Oavsett om det gäller tekniska frågor, produktinformation eller allmänna funderingar, så finns vi här för att hjälpa dig.

Hittar du inte svar på din fråga?
Kan ni erbjuda utbildning för vårt team inom Kubernetes, OpenShift och Ansible?2024-02-21T14:03:45+01:00

Ja, vi erbjuder utbildning och rådgivning för att hjälpa ditt team att förstå och använda verktygen effektivt. Vi kan anpassa utbildningen efter era specifika behov. Kontakta oss så kan vi komma överens om en lösning som passar just er.

Vad är skillnaden mellan spegelreleaser och kanariereleaser?2024-02-21T14:01:28+01:00

När du gör en spegelrelease kör du två versioner av en applikation samtidigt och skickar trafiken som tjänster tar emot till båda versionerna. På så sätt behåller du en väl testad fungerande version av applikationen i produktion medan du testar kommande version i det tysta, med verklig produktionsmiljö i loopen. Kanariereleaser är en metod för att gradvis rulla ut en ny version av en applikation till en begränsad användargrupp för att testa dess prestanda och stabilitet.

Hur kan automatisering och lastbalansering hjälpa mitt företag?2024-02-21T14:00:17+01:00

Automatisering och lastbalansering kan öka effektiviteten och prestandan hos dina applikationer. Automatisering minskar manuell arbetsbelastning och lastbalansering fördelar trafiken jämnt för att förhindra överbelastning och säkerställa tillgänglighet. Ju bättre lastbalanseringen är, ju färre oväntade avbrott i era tjänster.

Kan ni hjälpa oss att migrera befintliga applikationer till en klustermiljö?2024-02-21T13:59:25+01:00

Absolut, våra experter kan hjälpa er att migrera befintliga applikationer till en klustermiljö. Vi har erfarenhet av att hantera denna typ av projekt och kan säkerställa en smidig övergång.