Helhetslösningar för life science

Vad är Life Science?

Life Science kan definieras som en tvärvetenskaplig disciplin som ska bidra till att förenkla och förhöja livskvaliteten hos befolkningen. Det vill vi på Lemontree självklart vara med och bidra till, och det gör vi genom att bistå våra kunder med exceptionell kompetens och modern teknologi.

Vi har länge arbetat inom Life Science sektorn främst med Digitalisering, Robotisering och IT-projektledning. Inom dessa områden besitter vi en oslagbar spetskompetens som vi är väldigt stolta över.

 • Vi har har breddat våra kompetensområden för att inkludera kvalitetssäkring, validering, testautomatisering och projektledning inom Life Science.

 • Lemontree erbjuder därför helhetslösningar för att möta era behov och vi samarbetar med ett brett nätverk av underkonsulter och partners.

 • Vi har fokus på Life Science-tjänster och har utökat vår expertis för att möta just den ökande efterfrågan.

Läkemedel, Medicinteknik, Livsmedel.

I takt med ett ökande behov har vi breddat våra kompetensområden till att även innefatta b.la kvalitetssäkring, validering, dataanlys, testautomatisering och sedvanlig projektledning inom Life Science. Har du andra behov så löser vi det också. Hos oss får du en helhetslösning som du kan känna dig trygg med. Vi samarbetar dessutom med ett brett nätverk av utvalda underkonsulter och partners och kan hitta en lösning på de flesta behov.

Kontakta oss för konsultation eller frågor inom Life science

Har du frågor eller behöver hjälp med dina projekt inom Life science? Tveka inte att höra av dig till oss. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Vi finns här för att hjälpa dig att ta nästa steg i din digitala utveckling.

Life Science Consulting

Vi har en dedikerad konsultgrupp inom Life Science bestående av experter med solid erfarenhet av reglerad verksamhet, låt oss hjälpa dig!

Kvalitetssäkring

Kvalitet är den röda tråd som genomsyrar allt vi åtar oss. Men det är också ett av våra nyckelområden inom Life Science. Vi har lång erfarenhet av att säkra kvalitet på produkter och system men även att tolka regelverk och bygga/driva arbetsprocesser och strukturer för att säkra efterlevnad.

Exempel på uppdrag:

 • QA manager (Medtech)
 • QA specialist (Pharma)

Dataanalys

Vi har gedigen erfarenhet av att analysera och modellera olika sorters data som försäljningssiffror och produktionsdata för reglerad verksamhet. Vi hjälper våra kunder utefter behov och bistår med tekniska lösningar anpassade till kundens verksamhet. Ett par av oss har även varit verksamma i flera branscher och därigenom förvärvat ytterligare kunskap.

Exempel på uppdrag:

 • Business analyst för monitorering av utbildningar
 • Business analyst för modellering och prediktion av produktionsdata

Projektledning

Vi har förmågan och kompetensen att projektleda ett brett spektrum av projekt och aktiviteter inom Life Science. Vi har gedigen erfarenhet av att leda både komplexa IT-projekt samt produktionsinriktade projekt inom Pharma och MedTech. Exempel på projekt vi jobbar med:

 • Testautomatisering
 • Automatisering SAP
 • Datalager
 • Serialisering
 • RPA ( länka till texten längre ner)
 • MES/MOM
 • Transfer av produkt till ny anläggning (Pharmakund)

Validering/kvalificering

Vi har lång erfarenhet av att validera datoriserade system, processer samt anläggningar och utrustning inom regulatoriskt styrda verksamheter. Vi kan komma in och skriva protokoll, rapporter och avvikelser men kan även hjälpa våra kunder på vägen mot papperslös validering. Ja du läste rätt! Läs mer om hur du gör för att implementera papperslös validering (länk till Elektronisk validering)

Exempel på uppdrag:

 • Kvalificeringsingenjör utrustningar/anläggningar (Pharma)
 • Valideringsingenjör datoriserade system (Medtech)
 • Commissioning lead (Pharma)

På Lemontree har vi även möjlighet att för mjukvara erbjuda validering med automatiserad testning, det vi kallar för testautomatisering.

Automatisering & digitalisering inom Life Science

Lemontree har lång erfarenhet av automatisering i olika branscher, vi är din självklara partner i din transformationsresa mot en effektivare vardag!

Vi har genom åren byggt en oslagbar spetskompetens som bryggar över teknikens framdrift och regelverkens krav. Vi vet hur du kommer framåt och fortfarande uppfyller krav. Hur kan vi hjälpa dig?

Läs mer om digitalisering Life science

Nedan följer några exempel på hur vi hjälper andra Life Science-kunder just nu:

RPA, Robotic Process Automation

Vad sägs om att ha en virtuell inloggad användare som gör repetitiva, monotona moment så att du kan ägna dig åt arbetsuppgifter som kräver din kompetens och din mänskliga intuition? Det är vad RPA handlar om.

Här kan du läsa mer om RPA.

Exempel på projekt vi jobbar med:

 • Kontroll av lagersaldo i produktion mot andra system

Testautomatisering

Testning är en tidskrävande historia som ofta drar resurser från reguljära linjeverksamheten. Tänk då att kunna effektivisera denna process samtidigt som manuella testningen görs där det verkligen behövs!

Exempel på projekt vi jobbar med:

 • Testautomatisering av egenutvecklad mjukvara inom medicinteknik

Papperslös validering

Validering och kvalificering kräver noggrann hantering av projektdokumentation och spårbarhet och det är inte konstigt att det i praktiken går mycket resurser åt dokumentationsbiten.

Här kan vi hjälpa till att implementera papperslös validering så att du på ett effektivt, spårbart och säkert sätt kan ha all valideringsdokumentation samlat på samma ställe.

Digitalisera din verksamhet

Låt våra experter hjälpa dig att utveckla och implementera digitala lösningar som passar just din verksamhet!

Läs våra white papers & kompendium

Vill du fördjupa dig inom testautomatisering, DevOps eller mobiltester? Välkommen att ladda ner våra whitepapers och kompendium.