Johan Kvastad beskriver sig själv som en Ferdinand, direkt från KTH med både teknisk fysik och datasäkerhetsexpertis i bagaget. Vi lyckades hitta ett tillfälle att ställa några frågor innan Johan återtog platsen under korkeken och vidare fördjupning i mobiltest.

Intresserad av att jobba med Johan? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

Hej Johan och varmt välkommen till Lemontree! Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Tackar, tackar! Jag är junior testare och kommer arbeta med Lemontrees platform för automatiserad testning av mobilapplikationer. Nu i början verkar det bli mycket att använda sig av Lemontrees ramverk för att skapa tester, men jag hoppas längre fram få chans att bidra och utveckla ramverket också.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i yrkeslivet och i form av utbildning?

Jag kommer direkt från KTH där jag tog en civilingenjörsexamen i teknisk fysik med en Master i datasäkerhet. Under studietiden tog jag ett års uppehåll för en heltidsarvoderad post på kåren vid KTH för att jobba med utbildningsfrågor. I mitt examensarbete säkerhetstestade jag ett journalsystem för sjukvården, så det är ju kul att få fortsätta jobba med testning!

Vad intresserar dig mest för tillfället, inom ditt område?

Det finns väldigt mycket intressant inom testautomatisering, men kanske är det mest intressanta hur man säkerställer testers validitet. Det är lite som att fråga sig vem som testar testerna? Det spelar ju ingen roll om en produkt klarar alla tester men sen inte fungerar i verkligheten.

Vi är ju nyfikna på dig som person, vem är Johan? Har du några speciella hobbies och intressen?

Som person är jag en Ferdinand, jag sitter gärna under en korkek och luktar på blommorna. Det är nog delvis därför jag gett mig in i programmeringsbranschen (byt korkeken mot en dator och blommorna mot en kodbas). På fritiden komponerar jag musik, tränar styrkelyft och spelar datorspel, gärna ihop med min fru.

Tack för en trevlig intervju och återigen välkommen!

Intresserad av att jobba med Johan? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

ps. Nyfiken på fler av oss som jobbar på Lemontree? Följ oss på FacebookTwitter eller LinkedIn så ser du när nästa intervju dyker upp. ds.