Välkommen till Lemontree Jonas!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Jag kommer främst att arbeta som teknisk konsult med specialisering inom Life Science  och då mycket mot produktionsnära IT.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom Life Science?

Det senaste året så har jag arbetat som affärsanalytiker på ett företag inom Life Science där jag är med i ett team som försöker ”bena ut” hur framtiden kommer att se ut. Vi arbetar med dataanalys, forecasting och automatisering inom Business Intelligence. Det är kul att jobba med det finansiella som komplement till det tekniska.

De föregående fem åren har jag jobbat på Medicintekniska bolaget Masimo med att utveckla och testa singel-patient produkter för kapnografi. Det kändes toppen att få kunna jobba med något så viktigt, speciellt under en pågående pandemi.

Innan dess så har jag studerat teknisk biologi i Linköping.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Att kunna effektivisera och bygga bort sånt som är tråkigt och svårt i produktion och så att folk kan göra något som är kreativt och kul istället.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Jag gillar att jobba med dataanalys så det vore spännande att få tillfälle att analysera produktionsdata och vara del i återkopplingen och förbättringen av industriella processer.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag gillar att läsa böcker och är ett stort fan av Terry Pratchett, Tove Jansson och Torgny Lindgren. Jag gillar även att använda optimering och dataanalys för att spela fantasy premier league.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Det är kul att ha kommit till ett tekniktungt företag. Jag ser fram emot få bredda mig och lära mig nya verktyg. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka och jobba närmare produktion igen och där ha nytta av dom prognosverktyg jag jobbat med på Cytiva.

Vi på Lemontree tycker det är så kul att du börjat! Vill du bli kollega med Jonas, se mer om våra tillgängliga tjänster på jobb.lemontree.se