Lemontree satsar i Norge, du kan läsa nyheten här!

Lemontree, ett av de branschledande automations- och kvalitetsföretagen i Sverige expanderar i Norge. Idag har företaget ca 50 konsulter som utgår från Stockholmskontoret, under de närmaste tre åren räknar Lemontree med att vara lika stora i Norge. 

Lemontree grundades 1999 och är specialister inom automation och testning. De automatiserar processer som gör att deras kunder kan öka både förändringstakt och kvalitet i sina digitala tjänster. Lemontrees framgång är starkt förknippad med kompetens och förmåga att skapa färdiga lösningar baserade på ledande produkter från partners. Det snabbt ökande antal kunder och personal är beviset för att en blandning av strategi, teknik och engagemang är ett framgångsrecept.

Lemontree har kommit starkt ur pandemin. År 2020 hade vi en tillväxt på ca 20 procent, medan många andra it-företag gick med förlust, eller bara såg en minimal tillväxt. Nu siktar vi på att expandera och bli lika stora i Norge också, säger Johan Mossenberg, det nya tillskottet som ska driva expansionen framåt.

Johan Mossenberg har lång erfarenhet inom branschen där han framgångsrikt jobbat med att etablera och bygga upp verksamheter både i Sverige och Skandinavien, med sitt breda kontaktnät och erfarenhet ser han stora möjligheter för Lemontree att lyckas i Norge.

Satsningen är strategisk och för att de ska lyckas krävs ett stort engagemang och affärsfokus, något som Lemontree har.  Lemontree har sedan ett antal år tillbaka avtal med norska staten som de levererar på från Sverige. Utvecklingspotentialen bedöms vara stor inom bank, finans och försäkring.  Den största utmaningen bedöms vara att hitta rätt kompetens och därför görs nu en digital marknadsföringskampanj för att hitta nya medarbetare. Målsättningen är att inom tre år vara lika stora i Norge som i Sverige.

Hela den skandinaviska marknaden är på frammarsch, så även Norge. Det är därför vi vill etablera oss där. Även om det såklart finns en konkurrens så känner vi oss säkra på att med den kunskap och kontaktnät vi har i Norge kommer vi synas och ta plats. Redan under 2022 räknar jag med att ha fem nya kollegor. Vi ska självklart dra nytta av vårt goda jobb vi gjort i Sverige, men vi vill finnas lokalt i Norge. Det är viktigt för oss, säger Johan Mossenberg.

Johan Mossenberg

Vill du vara med på vår satsning i Norge? Se våra lediga tjänster här.