Varmt välkommen till Lemontree, Max!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Jag är utvecklare och kommer tillhöra utvecklings- och DevOps-teamet på Lemontree.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom utveckling?

Jag läste en master i beräkningsfysik på KTH, dvs. en kombination av utveckling och fysik. Det innebär också att man sysslar mycket med simulering av fysiska fenomen. Min masteruppsats handlade om plasmafysik där jag undersökte hastighetsfördelning av neutroner för det då största fusionsplasma-experimentet JET. Sedan dess har jag jobbat med luftstridssimulering på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Inom utveckling har jag främst erfarenhet av C++, C, C#, Python, MatLab och Fortran.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Det roligaste är lösa konkreta, verkliga problem där jag kan göra påtaglig nytta. Inom dataanalys drivs jag av att koppla datapunkter i syfte att hitta en slutsats som tillför värde.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbys eller intressen du vill berätta om?

Just nu håller jag på med något som kallas Runstreak, som innebär att man springer minst en kort sträcka varje dag. Det har jag gjort i två år. Spelar också en del padel med mina kompisar. Jag gillar såklart att resa och åker gärna till Spanien.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

För egen del ser jag fram emot att lära mig nya grejer och prova något nytt, helt enkelt att lära mig ny teknik.

Tack  Max, vi ser fram emot att ha dig som kollega!