Nyheter Ny medarbetare – Åsa Holstein

Ny medarbetare – Åsa Holstein

Välkommen Åsa!

Berätta lite om dig själv, vad har du gjort  innan du började på Lemontree?
Hej och tack! Så kul att börja. Jag har studerat Programmet för Industriella System som är en blandning av ekonomi, matematik och datavetenskap. Min yrkesbana började jag inom ekonomispåret men kom snabbt in på test och krav genom att börja med kvalitetssäkring av ett koncernredovisningssystem. De senaste åren har jag jobbat som testande testledare inom bank och försäkring med fokus på API-testning och automatiserade tester.

 Vad blir din roll hos oss?
Min roll kommer vara som konsult in test/testledning och krav. Förhoppningsvis blir det en del testautomatisering och inom blandade branscher.

Du har arbetat mycket med API-testning, om man vill lära sig det, hur gjorde du?
Jag var privilegierad att hamna i ett team där jag kunde få en snabbstart i API-testning och hade, förutom kollegor jag kunde fråga, även tillgång till att titta på och jobba med befintliga testsviter. Det finns mängder av tips och övningar på nätet för gratisverktyg som SoapUI och Postman som är väldigt lärorika om man vill lära sig mer.

Några speciella teknologier eller verktyg du förordar?
Allt som förenklar och förbättrar. Rätt verktyg på rätt plats är verkligen det som gäller, svårt att nämna några favoriter. Jag kan se stor potential i verktyg som kan automatisera testdata och testframtagningen.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?
Det roligaste med kvalitetssäkring är när man kan påverka kvaliteten tidigare i processen istället för att påvisa brister på slutet. Detta har också blivit mer självklart på många håll inom utveckling. Att identifiera och effektivisera testningen med hjälp av automatisering av repetitiva uppgifter och kunna lägga mer tid av det manuella jobbet på det som inte går att automatisera är också otroligt givande.

Vad ser du fram emot mest kommande året?
Att lära känna mina nya kollegor, lära mig nya verktyg och förhoppningsvis kunna dela med mig av det jag kan.

Slutligen, berätta lite om dig själv som person.
Jag är glad, nyfiken och prestigelös. Jag kommer från Småland men har snart bott lika länge i Stockholm, har sambo och två döttrar, På fritiden blir det mest att vara med familjen och hobbys som kommer och går i perioden, mestadels åt det kreativa hållet som handarbete, pyssel och renoveringar.

Välkommen Åsa! Det ska bli jätteroligt att arbeta tillsammans framöver!

För fler lediga tjänster – om du vill bli kollega med oss: http://jobb.lemontree.se/

Comments are closed.