Varmt välkommen till Lemontree, Emil!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Jag kommer att vara en del av TestOps-teamet och ska jobba som junior testautomatiseringsingenjör.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test?

Jag kommer från Finland och har bakgrund som maskiningenjör och som chef för ett cykelföretag. Ett par år sedan bestämde jag att skapa en ny karriär inom IT, och nu har jag examinerats från ett utbildningsprogram i testning med fokus i automatisering. Jag har jobbat i olika projekt i skolan och har praktiserat som automatiseringsingenjör också. Än så länge har jag samlat erfarenhet inom t.ex. Selenium, Cypress och API-tester.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Jag älskar när saker fungerar, utan konstigheter och varje gång, när man trycker på knapp. Simple as that. Jag tycker om att bygga system, processer och verktyg som är användbara för alla och som gör livet enklare för slutanvändaren.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbys eller intressen du vill berätta om?

Att cykla är liksom livsstil för mig, och jag är mycket intresserad av fysik, teknik, kollektivtrafik, politisk historia och typ… allt. På fritiden pluggar jag japanska, lyfter järn på gymmet och jag absolut älskar att njuta av naturens tystnad i skogen eller skärgården.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Jag ser fram emot det ögonblick då jag kan se tillbaka och inse hur långt jag har kommit och hur mycket jag har växt med Lemontree. Och att fortsätta se fram emot den här nya karriären jag har börjat!

Tack Emil, vi ser fram emot att ha dig som kollega!