Välkommen Hampus!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?
Testautomationsutvecklare, Testarkitekt och Teknisk Testare

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?
Jag har tidigare jobbat som testare på ett startup inom RTLS och IoT branschen. Under min period på företaget jobbade jag med både manuell testning och automatiserad testning. Eftersom företaget utvecklade hela produkten själv fick jag jobba med testning på bred front med embedded, backend och frontend med allt från exploratory testing till integration tester och systemtest. Under det senaste året jobbade jag mycket med CI delen av CI/CD och byggde pipelines i GitLab. Så att utvecklingen av test kunde vara frikopplad och ske parallellt tillsammans med utvecklingen. Med hjälp av en docker-lösning och utnyttjande av företagets docker-registry. 

Vad intresserar dig mest inom området just nu?
Just nu har jag intresserat mig för DevOps och container-lösningar i docker. Men även att bygga bra pipelines som exekverar test inom rimlig tid och ger testresultat som är lättförståeliga samt användbara för mottagaren av rapporten. Utan att förlora täckning av eller kompromissa vid verifiering av krav.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?
På min fritid gillar jag cyklar och på den fronten mest mountainbikes där jag spenderar den största delen i skogen. Jag gillar det mesta inom friluftsliv, en riktig fridlufskille. Det händer också att jag sitter och pillar på något litet hobbyprojekt på en raspberry pi eller annan teknik. 

Vad intresserar dig mest just nu inom området för din profession? 
Att bygga snygga och effektiva testlösningar har väckt intresset hos mig den senaste perioden. Hur man kan bygga fristående pipelines i verktyg som Gitlab, där sätter ihop sina test steg och applikationer med docker och docker-compose. Det har gjort att jag vill lära mig mer om verktyg som Kubernetes och fördjupa mig mer i tekniker inom container orådet. Så kort och gott så vill jag fortsätta fördjupa mig i CI och även lära mig mer inom CD delen av CI/CD.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?
När man får till en snygg lösning som gör att alla intressenter blir nöjda med resultatet. Att det är enkelt och effektivt för testteamet och utvecklingsteamet att jobba men att en kravställare blir nöjd med täckning av uppföljning av krav i processen. Men också att det är en ingenjörsmässigt snygg lösning som löser problemet på ett bra sätt och med en stilren lösning.

Vad ser du fram emot mest kommande året?
Att lära känna er alla och att få lära mycket mer. Jag ser fram emot att få jobba med spännande ny tekniker och verktyg inom CI/CD och DevOps området och samtidigt få utvecklas och prova på nya verktyg och tekniker inom testautomation och testning.