janerik

Välkommen Jan-Erik 

Vad kommer du att göra hos oss och vadär din roll?

Min roll kommer vara som teknisk konsult inom utveckling.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag kommer närmast från en utvecklarroll på Veoneer, där jag jobbat med utveckling av LiDARs med fokus på mjukvarudelen. Senast jobbade jag som teknisk lead i ett cross-functional team som utvecklade ett system för testning av prestanda på olika LiDAR-produkter, där vi levererade mätningar och testrapporter för LiDARs som utvecklades på företaget. Resultaten användes både som feedback till utvecklingsteamen samt presenterades till kund för verifiering av produkterna.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag spenderar ganska mycket tid vid datorn även på fritiden, antingen med något eget projekt eller med något spel. Jag gillar också att läsa böcker och lära mig nya saker. På sommaren så försöker jag alltid hinna med en resa till mina hemtrakter norröver för fjällvandring och någon fiskeresa.

Vad intresserar dig mest just nu inom området för din profession?

Just nu så har jag spanat mot Data Engineering-hållet och hur man arbetar med data – allt från hur man samlar in och sparar data, bearbetar och framför allt visualiserar det på ett bra sätt så att alla inblandade kan ta del av resultaten och använda det i sitt arbete.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Att arbeta med utveckling kombinerar problemlösning, någonting jag alltid fastnar för, med den sköna känslan man får av att skapa någonting som andra gillar att använda.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

En mer normal vardag allteftersom fler och fler vaccineras mot Covid-19, samt att lära känna mina nya kollegor!

Relaterade nyheter