Välkommen vår nya medarbetare Johan Krylstedt! Berätta lite om dig själv, vad har du gjort  innan du började på Lemontree?

Tack! Kul att bli en del av gänget här på Lemontree. Jag har en civilingenjörsutbildning inom Industriell ekonomi i grunden med en master inom tillämpad matematisk optimering och systemteknik. Under utbildningen fastnade jag för programmering och att lösa och optimera verkliga utmaningar företag har idag. Det senaste året har jag arbetat som Scrum Master och testautomatiserare som konsult. Att få bort manuella uppgifter är något jag brinner för!

Det låter som att du arbetat en del med automatisering, vilka verktyg har du främst tittat på?

Jag har framförallt suttit med ett open-source automationsramverk som heter Robot Framework och är byggt i Python och en automationslösning där Jenkins nyttjades för att starta tester och publicera testresultat. För utvecklingsarbetet och projektledningen användes Jira som underlättade både planering och uppföljning för att vi skulle kunna arbeta agilt. Vi fokuserade på CI/CD vilket både Jenkins och Jira är utmärkta för, men vi saknade en del funktionalitet i Robot Framework, så då fick jag passa på att utnyttja mina pythonkunskaper för att vara med och lägga till det.

En kombination av testning, automatiseringsteknik och agil utveckling alltså – vad tycker du är roligast inom yrket?

Det mesta är roligt men om jag ska välja en sak just nu så blir det att sitta och automatisera testfall så snyggt och modulärt som möjligt. Programmering vill jag fortsätta förkovra mig inom och även projektledning. Det som gör programmering och automatisering så roligt är att resultatet syns så snabbt, det är nog den kicken som driver mig, att leverera resultat man kan se.

Nu börjar du på Lemontree, vad ser du framför dig?

Jag tror det kommer bli en väldigt spännande resa med ett företag som växer Efter den korta tid jag spenderat här märker jag att det finns en härlig och öppen kultur där alla pratar med alla och att man kan vara med och påverka ens arbetssituation. Det finns aktiviteter och sociala event att vara med på, samt möjlighet att dra i egna event om intresse finns. Jag tror jag kommer kunna utvecklas väl här både i min yrkesroll och på det personliga planet.

Slutligen, lite om dig som person Johan. Berätta!

På fritiden klättrar jag gärna på bergsväggar och stenbumlingar med min fru och fyra månader gamla dotter. Dottern får tyvärr inte hänga med upp på väggen, än. Är jag själv så pular jag på egna kodprojekt eller spelar schack. Jag är en nyfiken person som gärna provar nya saker, i helgen försökte jag baka surdegsbröd för första gången Resultatet hamnade dock i soporna, så jag ska ge det ett nytt försök nästa helg!

Varmt välkommen! Det ska verkligen bli roligt att arbeta ihop framöver!

För fler lediga tjänster – om du vill bli kollega med oss: https://jobb.lemontree.se/ eller läs mer om Lemontree här.