Vi hälsar vår nya medarbetare Johannes Odhner varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Välkommen till Lemontree, Johannes! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Tack så mycket! Jag har läst matematikkandidat på Stockholms Universitet. Under pluggtiden så har jag har jobbat med allt möjligt – som ljudtekniker, läxhjälp och cykelbud bland annat.

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Efter snart två år inom IT-branschen har jag hunnit göra en hel del. Från att kvalitetssäkra ett nytt testautomatiseringsverktyg, till att lära upp elever från grunden vad test innebär och hur man kan gå tillväga. Just nu sitter jag på ett uppdrag där jag testar och coachar andra testare i en plattformstransformation av en hemsida.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Framförallt testautomatisering! Dels hur jag kan utvecklas inom det men också hur företag som inte är särskilt testvana kan förstå dess fördelar. Nåt som kanske inte relaterar till test direkt, men som jag också har ett stort intresse för är hur man lyckas få ett bra arbetsteam som kan hantera stressiga situationer tillsammans. Psykologisk trygghet är väldigt viktigt för att få med hela teamet i kvalitetssäkringen.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är en för det mesta glad och nyfiken person. Jag är alltid ute efter att lära mig nytt och tycker mycket om nya situationer, där jag får lära känna nya människor och uppleva något nytt! Utanför jobbet älskar jag allt som har med musik att göra, lyssna, spela, gå på konserter!

Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Ja, som jag sa är musik nog min stora passion i livet. Så länge jag har pratat har jag också sjungit och spelat instrument. Jag var tre när jag började spela fiol och sen blev det trummor, gitarr, piano och bas.  I högstadiet började jag intressera mig mer för produktion och att spela in och skriva låtar. Det är en passion jag aldrig tror jag kommer släppa! Jag tycker också jättemycket om cykling, skateboarding, snowboarding, samt klättring och en och annan vandring. Att klättra upp för Kebnekaises östra led var bland det roligaste jag gjort!