Vi hälsar vår nya medarbetare Jörgen Svensson varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Välkommen till Lemontree, Jörgen! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Jag är en systemvetare från Linköpings universitet med 14 års erfarenhet från Test/QA, de senaste nio åren har jag jobbat på ett R&D team inom ASSA ABLOY-koncernen, där vår uppgift var att få mobiltelefoner att kunna öppna lås och läsare. Vi var framgångsrika och lösningen som kallas Seos är marknadsledande globalt.

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag har jobbat med Kvalitet/Test för tre olika arbetsgivare genom åren, jag har bl.a. jobbat med GPS-tracking och mapping-tjänster, mjukvara för SIM-kort och inbyggda element i mobiler och annan hårdvara. Jag har lång erfarenhet av mobiltelefoner och QA för mobila appar.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Smart phones (iOS/Android) och mobila appar är min specialitet. Testautomatisering av appar och User Analytics (Mixpanel/Google Analytics) är andra områden jag finner intressanta och givande.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

De som känner mig brukar beskriva mig som seriös och lugn.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag har sju syskonbarn i stockholmstrakten så det blir mycket hockeyträningar och barnvaktning. Min fritid tillbringar jag helst på släktens lantställe/släktgård på Mörkö söder om Södertälje, där jag jobbar mycket i skog och mark. Jag har ett flertal hobbies, bland annat tillverkning av fågelholkar och jag är medlem i ett antal modding-communities för PC-spel.