josefine

Välkommen till Lemontree Josefine. Vi är nyfikna på att  få veta mer om dig!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?
Jag kommer att arbeta som teknisk konsult med fokus på testning och testautomationsutveckling. Redan nästa vecka kommer jag hoppa på ett uppdrag i rollen som testare och på sikt försöka implementera mer testautomation hos dom.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?
Jag har en tvärvetenskaplig bakgrund med en utbildning inom industridesign. Efter utbildningen arbetade jag som transaktionsanalytiker och där hittade jag intresset för programmering och arbetseffektiviseringen som det går att göra med programmering. Jag har sedan läst till programmeringskurser innan jag hittade testning och testautomation som jag fastnade för. Utöver att ha arbetat inom test kommer jag närmast från en driftserviceroll där jag arbetade med support och utveckling av infrastrukturen som vi tillhanda höll våra kunder.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?
Jag är intresserad av att fördjupa mig ännu mer inom test och QA i samverkan med devops. Jag ser även framemot att lära mig nya verktyg såsom TestComplete, Swagger mfl.

Vad intresserar dig mest just nu inom området för din profession?
Att kunna underlätta arbetet med manuella tester med hjälp utav testautomation och kunna skapa återanvändbara tester som gör nytta för organisationen.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?
Jag har många blandade hobbies som jag växlar mellan, just nu pysslar jag om mina tomater, försöka få till en lyckad bryggning av min kombucha och vill försöka planera in nästa skidsemester. Utöver detta är jag en bokmal och läser allt från romaner till facklitteratur. Just nu läser jag ”Boy Swallows Universe”.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?
Den snabba takten i utvecklingen, det kommer hela tiden nya verktyg och metoder. Jag tycker det är spännande och gör att jag hela tiden får chans att utveckla mig.

Vad ser du fram emot mest kommande året?
Att lära känna kollegorna på Lemontree och sätta mig in i det nya uppdraget. På ett mer personligt plan ser jag framemot min andra vaccinering mot Corona och en (förhoppningsvis) härlig sensommar.