Konsultchef Life science Paula Diago

Välkommen Paula!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Jag kommer att vara konsultchef med fokus på life science.  Det innebär b.la att jag kommer vara med och utveckla bolaget inom mitt område.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom Life Science?

Jag kommer från en lång karriär inom läkemedelsvärlden. De tre senaste åren har jag jobbat som konsultchef inom Life Science på ett annat bolag, dessförinnan har jag 17 år i bagaget från AstraZeneca. Där har jag jobbat i olika roller som tex Regulatory CMC Manager, Produktvård/Projektledning, QA och Lab. När 40-årskrisen slog till så ville jag se om det fanns en värld utanför AZ och det fanns det! Men jag har trivts väldigt bra på alla ställen faktiskt. Och framför allt skapat ovärderliga relationer på vägen och de tar man ju med sig var man än är.

Vad intresserar dig mest karriärmässigt just nu?

Jag brinner för människor och life science och jag är en nyfiken person så egentligen kan jag nog göra vad som helst som innehåller dessa två ingredienser. Men om jag ska välja ut något så är det att utveckla verksamhet med allt vad det innebär.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Chefskapet är roligast eftersom jag är genuint intresserad av människor och beteenden och tycker det är spännande att få följa människors utveckling och facilitera där det går. Men också problemlösning, jag får en kick av att lösa problem och kan nästan bli besatt tills jag gjort det.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag älskar att upptäcka nya platser vilket pandemin satt lite stopp för men å andra sidan har jag kunnat upptäcka fina platser på hemmaplan också. Dans, musik och träning är också sådant jag gillar och mår bra av.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Att situationen med pandemin lättar så att vi kan träffas obehindrat och att kunna gå på konserter, bio osv.