Sami Jansson Ajroud har på relativt kort tid hunnit bli en av våra bästa testautomatiserare och är idag involverad i ett flertal projekt hos en stor kund. Vi har tagit honom på pulsen.

Intresserad av att jobba med Sami? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

Hur mår du?

Jag mår bra.

Kan du berätta lite vad du gör på Lemontree just nu?

Jag jobbar heltid som testare inom vårt testautomationscenter hos en stor kund. Här sitter jag i flera olika projekt, så det är alltid fullt upp. Arbetsuppgifter är varierande, det handlar om allt från att konfigurera upp nya testfall till att skapa testdata åt manuella testare och hålla koll på att våra exekveringsservrar rulla på som de ska.

Är det något område som intresserar dig mest för tillfället?

Testautomation självklart, och att vara med i nya projekt och lära mig nya system.

Om du blickar framåt, hur kommer du att jobba om säg tre år givet drivkrafter som continous integration och devops?

Jag trivs väldigt bra med att arbeta i team, så oavsett nya tekniker och processer vill jag jobba i grupper där vi har kul och lär av varandra.

Du har hunnit jobba i branschen ett tag nu, vilka visdomsord skulle du vilja dela med dig av till yngre förmågor?

Man lär sig på plats allt eftersom, så var inte avskräckt i början. I början är det också bra att anteckna mycket och ställa många frågor, ni vet hur man säger: det finns inga dumma frågor. Dessutom håller vi alltid vårt intranät uppdaterat, det är en riktig guldgruva vad gäller information.

Sist men inte minst: Tacka inte nej till Afterwork med kollegorna! Då lär man känna dem bättre och arbetsdagarna blir roligare.

Hur hamnade du på Lemontree och hur har resan varit hittills?

För tre år sen hade jag precis avslutat min utbildning om Programvarutestning och jag kommer ihåg att jag hittade en annons på nätet om att Lemontree söker nya testautomatiserare. Jag sökte, blev anställd och några veckor efter att jag sett annonsen hamnade jag hos en av våra kunder och i ett väldigt roligt team.

Tack för intervjun och må kraften vara med dig!

Läs mer om testautomatisering.