Intresserad av att jobba med Daniel? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

Hej Daniel och varmt välkommen till Lemontree! Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Tack, det är väldigt kul att vara här. Jag kommer jobba som testledare men även med DevOps, som intresserar mig väldigt mycket.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt arbetsliv?

Tidigare har jag jobbat med test av parkeringssystem på Cale Access, både som testare, testledare och chef. Jag har erfarenhet av produktutveckling och kvalitetssäkring av inbyggda system, mobilappar samt backoffice för analys och övervakning. Som testchef ledde jag även ett team för testautomatisering, administrerade Visual Studio Team Services för utveckling enligt Scrum samt för test- och ärendehantering.

På Cale blev jag med tiden väldigt intresserad av att förbättra produktutvecklingsprocessen, framförallt att få högnivå-design och kravhantering att fungera bra, det är många företag som har problem med det. Det är speciellt spännande i designfasen av en ny funktion eller av ett nytt system, att få personer med olika roller i skilda delar av en organisation att samarbeta för att designa ett innovativt system. Här tror jag det finns många saker företag kan göra för att bättre jobba med innovation och design.

Vad intresserar dig mest just nu inom området för din profession?

Jag har länge varit intresserad av effektivisering av produktutvecklingsprocesser, från idé till produktionssättning, samt kvalitetssäkring genom hela den processen. Så de senaste åren har jag blivit mer och mer intresserad av Continuous Delivery och DevOps. Men jag brinner även för UX och användbarhet, att få vara med och designa nya spännande system och produkter.

Vi är nyfikna på dig som person, vem är Daniel? Har du några speciella hobbies eller intressen?

Jag bor i en tvåa i Solna och gillar bland annat att gå på stand up comedy, bio och titta på tv-serier. Sen är jag även väldigt intresserad av ny teknik, hemmabio, forskning, astronomi och IoT. Uppkopplade wifi lampor i hemmet till exempel, jag inväntar nu nästa steg med röststyrning hemma, vilket kommer bli riktigt spännande. Senaste inköpet var en personvåg som automatiskt laddar upp mätresultatet till internet efter en invägning. Utöver det så tycker jag om att resa och vara ute i Stockholms skärgård med båten nu på våren och sommaren.

Tack för intervjun och stort lycka till!

Intresserad av att jobba med Daniel? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!