Varmt välkommen tillbaka till Lemontree, Erik!

Tackar! Väldigt roligt att ha hittat tillbaka till den här pärlan till arbetsplats. 😊

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Närmast kommer jag att jobba med en av Lemontrees produkter, NextGen, som är ett ordermanagementsystem för trading. Just nu befinner sig teamet mitt i ett leveransprojekt och eftersom jag har en utvecklarprofil, så jag kommer att hoppa in i det tekniska direkt, men också försöka lära mig så mycket jag kan om businessidan.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom IT/utveckling?

Ja, jag har nästan alltid jobbat som utvecklare, men oftast med något tillägg, t.ex. som Scrum Master, teamledare eller nu senast som linjechef. Jag har provat på flera olika branscher genom årens lopp, men de senaste 6-7 åren har jag hållit mig inom bank och finans.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Oj, det är mycket. Jag gillar att jobba med distribuerade system och alla utmaningar som följer med det på det tekniska planen. Men det är också kul att kunna kombinera olika roller. Jag tycker att utvecklarrollen är perfekt att utgå ifrån, för att den dels är väldigt allämnbildande, men också för att den ligger hyfsat nära andra roller som BA, autotestare eller Scrum Master.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbys eller intressen du vill berätta om?

Absolut! Man kan nog konstatera att jag är en hängiven bokmal, allt ifrån klassiker till självhjälpsböcker funkar. Är också en mångårig yogautövare och försöker (fortfarande) starta varje dag med ett pass. Förr var det lite mer våghalsig Ashtanga, men nu för tiden oftast lite vänligare Hatha, för den som är inne på samma linje.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Jag ser verkligen fram till att återknyta till det tekniska igen. Det kommer att vara enormt mycket nytt att lära om NextGen som system och hur det används där ute i verkligheten, så det ser jag definitivt fram emot. Och eftersom jag har jobbat på Lemontree tidigare vet jag också att det brukar dyka upp intressanta möjligheter längs vägen som man aldrig ens kunde föreställa sig på förhand. 😊

Tack  Erik, vi ser fram emot att ha dig som kollega igen!

😊