Välkommen till Lemontree Fredrik! Vi är nyfikna att höra mer om dig och är glada att du vill svara på några frågor.

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Jag kommer fokusera på testning och testautomatisering ute hos kund. Uppdragen kommer variera mycket vad gäller de tekniska lösningarna så det kommer bli kul att se och jobba med anpassade lösningar beroende på behov.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Min utbildning som datalog innehöll en hel del utveckling i form av programmering och datastrukturer samt problemlösning.

Jag har således en bakgrund inom utveckling, främst så kallad ”fullstack”, där en del av arbetet innebär att kvalitetssäkra komponenter och system med enhets- samt integrationstester. Sedan har jag arbetat mycket med acceptanstestning, exploratory och end to end regressionstester för diverse kunder som frilansare.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Det finns en mängd med olika verktyg och smarta lösningar för att förfina och säkerställa testmiljöer/testprocesser som är intressanta, men själva arkitekturen som möjliggör testautomatisering nog det mest intressanta för mig.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Mina hobbies skiftar med årstiden, men ska jag peka ut en hobby som är tidlös så är det att bli uppslukad av en ny säsong av datorspelet Path Of Exile för att sedan förlora karaktären till oturlig ”disconnect”.

En hobby som försvann i och med år 2020 men som ska återföras in i rutinen är klättring, mer specifikt bouldering – en sport som när man väl kommit över den initiala smärttröskeln så kan det vara minst lika uppslukande och roligt som datorspel!

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Som testare/utvecklare är man aldrig fullärd, det finns alltid nya saker att lära sig mer om och utforska – det tycker jag är det roligaste.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Att bygga ut min repertoar av kunskap vad gäller testautomatisering och de tillvägagångssätt detta kan användas för att förbättra testprocessen. Att lära mig mer varje dag.