Välkommen till Lemontree Mark!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Min roll som testledare innebär att vara involverad i testhanteringsaktiviteter som arbetar med kunder för att planera och implementera mjukvarutestning för att leverera kvalitetslösningar till sina kunder.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag har arbetat med IT-testning i 10 år (har tidigare arbetat 8 år som utvecklare) Jag började i en testtjänst och sedan som defektansvarig innan jag övergick till testledare i projekt som involverar system- och systemintegrationstestning i små/medelstora projekt, acceptanstesta stora projekt med flera integrationer, flera leverantörer/team och flera sätt att arbeta (Waterfall, Agile och CI/CD).

Jag har arbetat inom telekommunikation, energi, försäkring och detaljhandel.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Att förbättra sättet vi utför testning på, göra testningen mer dynamisk och iterativ och använda testautomatisering som en del av  ”shift left” och säkerställa att det faktiskt sker snarare än bara ett talesätt.

Vad intresserar dig mest just nu inom området för din profession?
Att bygga snygga och effektiva testlösningar är väckt intresset hos mig den senaste tiden.

Hur Robotic Process Automation, Artificiell Intelligens, prediktiv analys, maskininlärning, Internet of Things, Big Data etc kommer att påverka/förbättra mjukvarutestning och kvalitetssäkring.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag tycker om mountainbike (trail/enduro), snowboard, speciellt backcountry touring. Jag lär mig att åka längdskidor. När jag inte är utomhus tycker jag om att läsa science fiction / fantasy-romaner och titta på tv-program!

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Det är kul när ett team arbetar bra tillsammans och får jobbet gjort för att förbättra ”kvaliteten” på en produkt. Kul kan också vara när saker går fel och du måste lösa problem med korta tidsramar med en grupp människor som är fast beslutna att lösa problemet.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Jag ser fram emot att förbättra mina kunskaper om testautomationsverktyg och processer och testa robotprocesser och implementera dem i projekt som jag arbetar med. Lemontree är experter på detta område och det var en av anledningarna till att jag ville jobba för dem. Som engelsktalande vill jag förbättra mina svenska språkkunskaper!! (Jag är brittisk och lär mig mer för varje dag som går!)