Hej Stefan!

Du har ju varit hos oss på Lemontree sedan 2007 – en riktigt erfaren citron med andra ord!

Verkligen! Jag var faktiskt den första på Lemontree som kom direkt från KTH och jobbade till och med extra här under studietiden. Jag började som utvecklare, och har kanske främst kompetens inom Java, även om jag såklart jobbat med många språk genom åren. Kort därefter rörde jag mig mer mot integration, vilket också innebar en flytt till Norge under en period där jag jobbade med integration för ett telekombolag. Sedan dess har jag varit delaktig i många integrationsprojekt i olika roller som såväl systemarkitekt som utvecklare. På senare år har jag jobbat mycket med meddelandeköer, CI/CD-pipelines, arbetssätt, en del containerteknik och API-management.

Vad tycker du själv är roligast?

För mig har det alltid varit kombinationen av rätt människor på rätt plats och intressant teknik som gör att jag trivs bäst. Jag brinner för att vara en utvecklare för utvecklare, dvs. att underlätta för utvecklarna genom att ta bort manuellt arbete. Helt enkelt att få utvecklare och drift att närma sig varandra och arbeta mer sömlöst och effektivt. Det innefattar såklart mikrotjänster och self service. Jag jobbar också hårt för vikten av att testa på lägre nivåer, vilket gäller för alltifrån utveckling mot gamla servrar till infrastruktur generellt. 

Har du några tips eller råd till unga utvecklare?

Det viktigaste är nog att komma fram till vilket arbetssätt som fungerar för hela gruppen för att skapa enhetlighet och en förvaltningsbar lösning. Det som fungerar bäst för en själv kanske inte fungerar bäst för helheten. Det är också av största vikt att testa tidigt och automatiskt, för om man gör det ger man också rätt förutsättningar till teamet att ”göra fel” utan att det påverkar. En av de saker som hämmar kreativitet och snabb förändringstakt inom utveckling är just det, att man inte vågar göra fel. Mitt sista stalltips blir att ha roligt!

Vad uppskattar du mest med Lemontree?

Människorna! En salig blandning av tekniknördar och nyfikna personer i allmänhet, som bryr sig om varandra. Det är alltid lätt att få hjälp vare sig det gäller jobb eller något privat, eller bara glida in till VD och chef för att prata bostadsrättsföreningar eller musik tills man glömt bort tiden. Lite som en familj som brinner för att hjälpa till… och det är inte bara för att min bror jobbar här. 😀