Välkommen till oss på Lemontree Carl!

Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Som Life Science konsult kommer jag till en början att hjälpa en kund med förvaltning, underhåll och förbättring av deras kvalitetsledningssystem. Jag vill med tiden använda mina kunskaper och erfarenheter från att ha arbetat med kvalitetsfrågor inom läkemedelsbranschen till att jobba tekniknära med utveckling av ny teknik inom Life Science. Därför känner jag att jag har kommit helt rätt då jag har fått kollegor som jag kan arbeta tillsammans med för att ta mig an detta område.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare inom Life Science?

Jag har arbetat med kvalitet, både QC och QA, på olika läkemedelsbolag så som Astra Zeneca, Recipharm och Octapharma. I början av min karriär arbetade jag med att analysera läkemedel för att säkerställa dess kvalitet. Senare har jag arbetat med att frisläppa läkemedel till kund. Min senaste arbetsgivare är Vironova där jag har arbetat med efterlevnad och förbättring av deras kvalitetsledningssystem. I det arbetet ingår bland annat avvikelse och ändrings hantering. Jag satt även med som kvalitetsexpert i olika projekt med kunder som tar fram nya läkemedel baserade på genterapi.

Vad tycker du är roligast inom ditt arbetsområde?

Att få vara med och förbättra olika processer för att i slutändan få ett säkrare och mer kostnadseffektivt läkemedel som gör livet bättre för många patienter.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbys eller intressen du vill berätta om?

Jag har två små härliga barn som jag gärna umgås med så mycket som möjlig. Därför ligger dom flesta av mina hobbys och intressen i vinterdvala. Men jag har ett stort behov av att röra på mig vilket jag gärna gör genom promenader, en löprunda eller disco med barnen. Jag gillar även att läsa böcker för att fördjupa mig inom något eller ta mig an en diktsamling.

Vad ser du fram emot mest kommande året?

Eftersom detta är första gången jag blir konsult så ska det bli kul att få komma ut till olika kunder och bidra till deras utveckling samt att jag får vidga mina vyer. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Lemontree som jag har hört så mycket bra om och tror mycket på.

Härligt! Ännu en gång, välkommen!