I ditt jobb som testautomatiserare är du en hybrid med kunskaper inom både test och utveckling. Du är med andra ord helt nödvändig för att införa projekt inom continous integration, vilket väldigt många fått upp ögonen för, och likaledes glödhet på arbetsmarknaden.

På Lemontree är vi ett gäng med erfarna testare och testautomatiserare och på resan har vi lärt oss vad man bör och inte bör göra för att folk ska stanna och trivas.

Här är vår topp-fem-lista över varför du kommer trivas att jobba som testautomatiserare just hos oss.

Läs mer om våra lediga tjänster här!

1. Vi undviker att automatisera i silos

Det finns många exempel där testautomatisering sker i enskilda silos. Inte sällan får man höra att “ingen ser vad jag gör och uppskattar det jag jobbar med” från testautomatiserare som är “instängda” i en silo och skapar script som bara körs lokalt på deras maskin under regressionstester.

Vi strävar alltid efter att jobba bredare och bredare med automatiserade tester och spränga silos. I de bästa exemplen automatiserar vi tester hela vägen, end-to-end, vilket tveklöst också ger den största affärsnyttan och verkligen synliggör fördelarna. Hos oss blir alltså testautomatiseraren en stjärna!

2. Vi tror inte att manuella testare gjort sitt

Det finns ett rätt utbrett missförstånd därute om att så fort man infört testautomatisering så behövs inte manuella tester längre. Det stämmer naturligtvis inte alls och vi vet också att det sällan är smart att lasta på testautomatiseraren dubbla uppgifter: att både utveckla automatiserade tester och testa manuellt.

Enligt vår erfarenhet leder det till att båda delarna blir halvgjort och att ingen känner sig nöjd. Istället jobbar vi i team med både testautomatiserare och testare (som är helt fantastiska naturligtvis).

3. Vi involverar testautomatiserarna i strategin

Det krävs experter för att sätta en genomtänkt strategi för testautomatisering. Det betyder att testautomatiserare behöver bli involverade tidigt i planeringen och inte inkastade på slutet, där de inte sällan möts av krav och mål som inte stämmer överens med den tekniska verkligheten.

Vi lyssnar in testautomatiseraren i inledningen av projekt, tar in synpunkter om utformning, verktyg och annat som helt enkelt måste bli rätt.

4. Vi tror på testautomatiseraren som lärare – men har inte orealistiska förväntningar

Det behövs fler testautomatiserare och vilka är bättre lämpade som lärare än de som redan jobbar i ett team med att automatisera tester? Tyvärr finns det många som tror att man enkelt kan skola om testare till testautomatiserare, lite sådär vid sidan av de ordinarie arbetsuppgifterna.

Vi vet att många testautomatiserare är utmärkta lärare, men att lära någon annan programmera från grunden “lite på sidan av” är inte realistiskt. För det är ibland det det handlar om eftersom det finns en hel del testare som inte kan programmera (och som sköter sina arbetsuppgifter lysande ändå).

Vi är medvetna om att det ofta krävs en hel del arbete för att skola om en testare till testautomatiserare och vi lägger aldrig hela det ansvaret på en senior testautomatiserare.

5. Vi sätter realistiska mål

En del tror att testautomatisering är lösningen på alla problem och att det väl infört kan sköta sig helt själv. Det sätts orealistiska mål, som att automatisera 100 procent av alla tester och sätta helt omöjliga deadlines.

De här fällorna har vi lärt oss att undvika vilket gör att testautomatiseraren inte behöver hamna i jobbiga situationer.

Sist men inte minst…

Det finns såklart en massa andra skäl till att jobba som testautomatiserare hos oss på Lemontree. Som att vi är oerhört trevliga och har kul tillsammans. Men det kommer du märka när du kommer hit…

Läs mer om våra lediga tjänster här!