Emma Hägglund har många strängar på sin lyra. Hon har nyligen klivit in i en ny övergripande roll som E2E Test Manager och har fått ett gäng nya uppgifter på sitt bord. Det var med andra ord hög tid att göra en intervju med Emma och kolla hur det går!

Intresserad av att jobba med Emma? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

Hallå där… Emma Hägglund!

Hur mås det?

Jag mår bra förutom att vintertröttheten tagit ett stadigt grepp om mig.

Berätta om vad du gör på Lemontree just nu?

Just nu försöker jag komma in i en ny roll som jag har ute hos vår kund, som är en stor teleoperatör. Jag har tidigare jobbat heltid som testare inom vårt testautomationscenter, TAC, men har nyligen fått överta en mer övergripande roll som E2E Test Manager. Eftersom jag gillar att testa så kombinerar jag rollerna, vilket innebär att mina arbetsuppgifter består av analyser av kommande testautomationsprojekt, testledning och test med fokus på end-to-end-flöden.

Sedan är jag också med i uppstart av nya projekt där jag definierar scope och godkänner testfall. Jag har ganska blandade arbetsuppgifter och det är trivsamt.

Vilka områden intresserar dig mest för tillfället?

Testautomation, men kanske framförallt automatiska mobiltester som vi precis börjat utveckla inom vårt testautomationscenter. Det är spännande eftersom det är relativt nytt.

Vad ser du framåt, hur kommer du att jobba om tre år givet drivkrafter som devops och continous integration?

I ett team såklart, förmodligen ett devops-team då. Förhoppningsvis i en varierande roll likt den jag har nu, där jag får vara med i olika delar av nya projekt: uppstart, test, leverans och så vidare.

Du har hunnit få en hel del kunskap genom åren, vilken visdom skulle du vilja dela med dig av till yngre förmågor?

Yngre förmågor ska veta att det är onödigt att bli avskräckt av allt nytt i början, man lär sig på plats allt eftersom. Var nyfiken och intresserad så löser det sig! Anteckna mycket i början och ställ de dumma frågorna, annars blir livet så mycket jobbigare. Tacka heller inte nej till efter-jobbet-aktiviteter med kollegorna, då lär man känna varandra bättre och arbetsdagarna blir bra mycket roligare.

Sist men inte minst, berätta hur du hamnade på Lemontree?

Jag halkade in här utan vidare eftertanke. För fyra år sedan hade jag precis avslutat mina studier och jag hade ingen aning om vad jag skulle hitta på mer än att jag ville jobba i IT-branschen. Jag vill minnas att jag hittade en annons om att Lemontree skulle starta ett traineeprogram och det kändes som en bra ingång för en novis som mig. Ganska direkt hamnade jag hos en kund och i ett superteam, resten är väl historia.

Tack för intervjun!

ps. Nyfiken på fler av oss som jobbar på Lemontree? Följ oss på FacebookTwitter eller LinkedIn så ser du när nästa intervju dyker upp. ds.