Hej och varmt välkommen till Lemontree! Vad kommer du att göra hos oss och vad är din roll?

Tack så mycket! Jag är nyexaminerad student och kommer att axla rollen som Junior Test Engineer. Främst kommer jag att arbeta med Lemontrees nyutvecklade automationsplattform för testning av mobilapplikationer, bland annat genom att implementera automatiserade tester för en växelapplikation hos en stor aktör inom telekom.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare?

Jag är 26 år och utbildad civilingenjör inom elektroteknik och fysik från Linköpings Universitet. Under studietiden arbetade jag även extra som försäljare i butik åt en av Sveriges största teleoperatörer. Målet var att kombinera en teknikutbildning tillsammans med arbetslivserfarenheter inom försäljning. Jag har även en bakgrund inom applikationstillverkning och har varit pilottestare för diverse streamingtjänster.

Simon Hjort, Lemontree

Vad intresserar dig mest inom test och kvalitetssäkring just nu?

Jag har alltid haft en dold passion för att testa och utvärdera produkter. Tack vare att jag har arbetat en lång tid i butik för en av Sveriges största teleoperatörer så har jag lärt känna alla deras system som de arbetar med, att få utföra automatiserade tester på dessa kan ju inte bli bättre. Det är viktigt att system och applikationer flyter på som de ska.

Anledningen till att testa mobilapplikationer är att ge användarna en bättre upplevelse. Om en applikation inte fungera felfritt så kommer användaren till största sannolikhet att radera appen. En mobilapplikation har inte samma förutsättningar som ett system eller liknande, du har oftast bara en chans att visa för användaren att den fungerar. Desto mer mobilapplikationer som testats och kvalitetssäkras ju snabbare kan problem och fel upptäckas och förhindras.

Vi är ju givetvis nyfikna på dig som person också, vem är Simon?

På min fritid gillar jag att spendera tid ute i naturen och en stor del går åt att spela golf. Jag har även en passion för att resa och upptäcka nya spännande platser i världen.  Jag försöker,  även om det varit svårt på en studentbudget, att samla på klockor och vin. Dessutom har jag har ett brinnande intresse för hemelektronik och teknikprylar överlag.

Det ska bli otroligt spännande att få äran att börja hos er på Lemontree.  Jag ser fram emot att utvecklas, lära känna er och växa tillsammans med er.

Tack Simon och stort lycka till!

ps. Nyfiken på fler av oss som jobbar på Lemontree? Följ oss på FacebookTwitter eller LinkedIn så ser du när nästa intervju dyker upp. ds.