Sandor Suta är testautomationsingenjören som alltid cyklar. Trots hagel, ösregn och tyfoner är cykeln transportmedel nummer ett. Eller som han själv uttrycker det ”Jag odlar ekologiska citroner då jag pendlar till jobbet på cykel eller springer för en sund kropp och själ och håller mig därför frisk som en citron.”

Vi passade på vid ett unikt tillfälle att ta Sandor på vilopulsen.

Hur står det till?

-Tack bra!

Berätta om vad du gör på Lemontree just nu?

Jag har egentligen flera roller: som testare, testledare samt testautomatiserare och utvecklare. Jag  jobbar som konsult på Telia med två större projekt. Det ena handlar om acceptanstester och innefattar både krav och användbarhet. Det andra handlar om att sammanföra system och processer inom kundvård och support.

Vilka områden intresserar dig mest just nu?

Testautomation och utveckling, det vill säga det område jag jobbar med för närvarande i Test Automation Center, eller TAC som vi kallar det. Mitt intresse är framför allt tekniskt och jag intresserar mig för olika verktyg som gör skillnad i både mitt och kundens arbete.

Vad ser du framåt, hur kommer du att jobba om tre år givet drivkrafter som devops och continous integration?

Jag hoppas få utvecklas både som utvecklare och testledare inom automatiserade tester avseende både integrationstester som prestandatester. Jag jobbar inte själv med devops idag men stöter på det eftersom jag jobbar mot andra som gör det. Devops är relativt nytt även för mig och jag hoppas få lära mig mer om det med tiden.

Du har hunnit få en hel del kunskap genom åren, vilken visdom skulle du vilja dela med dig av till yngre förmågor?

Ha inte för bråttom, fråga hellre mycket än att göra felaktiga antaganden.

Berätta hur du hamnade på Lemontree?

Jag blev rekommenderad av en före detta kollega på Lemontree. Under den tiden sökte jag mig till ett mindre bolag då jag var trött på storföretagskulturen. Jag sökte ett ställe där jag kunde göra skillnad och Lemontree var ett givet val för det.

Tack Sandor!

ps. Nyfiken på fler av oss som jobbar på Lemontree? Följ oss på FacebookTwitter eller LinkedIn så ser du när nästa intervju dyker upp. ds.