Det ställs höga krav på analytisk förmåga om man vill ge sig på att doktorera inom experimentell materialfysik och nanoteknik. En förmåga som Ludwig har stor nytta av även i arbetet med testautomatisering. Att han sen även har minst lika hög social kompetens med talanger inom både citrondans och sunkpubrundor gör oss inte mindre nyfikna. Det är dags för en intervju!

Intresserad av att jobba med Ludwig? Just nu söker vi nya talanger. Läs mer här!

Hur mår du?

Livet är toppen!

Berätta om vad du gör på Lemontree just nu?

Just nu arbetar jag som Service Manager på ett testautomationscenter hos en av Sveriges största teleoperatörer. I dagliga arbetet ingår uppgifter såsom att planera testning i releaser, underhåll och förändring av den testautomation som vi genom åren har byggt.

Samtidigt pågår analyser för nya områden och där får man även agera som projektledare när det väl sätter igång. Jag vägleder även de som kör sina automatiska tester och de som bygger dem då jag själv varit en del tidigare av utveckling och implementation. Sen ser jag även till att alla har det bra genom att köpa glass och planera in aktiviteter efter arbetstid, vilket jag ser som en förutsättning för att bygga ett bra team.

Vilka områden intresserar dig mest för tillfället?

Hur man får en stor organisation med många legacysystem i bagaget att på bred front arbeta med devops och continuous integration. Samt hur man löser frågan att inte tappa E2E-perspektivet (end-to-end, red. anm.).

Om du blickar framåt, hur kommer du att jobba om tre år givet drivkrafter som devops och continous integration?

Jag kommer aktivt delta i diskussioner kring best practices när det kommer till utveckling och test, hur man jobbar effektivast för att så tidigt som möjligt i utvecklingskedjan upptäcka defekter för att minska kostnader och fel i produktion.

Du har ju hunnit få en hel del kunskap genom åren, vilken visdom skulle du vilja dela med dig av till yngre förmågor?

Testautomation, test, testledning, citrondansen, återanvändbarhet, vikten av socialisering, hur en sunkpubrunda planeras, hur man löser rubiks kub samt gör en riktigt god råbiff.

Sist men inte minst, berätta hur du hamnade på Lemontree?

För lite mer än 4 år sedan kom jag på att jag inte ville fortsätta på spåret att doktorera inom experimentell materialfysik och nanoteknik, utan istället ge mig på IT-branschen och se hur jag kunde hjälpa till där.

Först letade jag jobb som javautvecklare men mötte en del motstånd i branschen eftersom jag inte var utbildad inom IT, men jag fick även nys om att ämnet test var väldigt hett. Plötsligt hittade jag ett jobbannons om att börja som ”Lemontrainee”, som vi kallade oss själva, då jag tyckte att det vore ett bra insteg för mig i IT.

På Lemontree såg man mig för min analytiska och sociala förmåga och ”om man lärt sig räkna på atomer så borde han ju kunna lära sig även test inom IT”. Jag gillade drivet, energin och kompetensen som fanns på bolaget vilket gjorde valet enkelt för mig.

Tack för intervjun!

ps. Nyfiken på fler av oss som jobbar på Lemontree? Följ oss på FacebookTwitter eller LinkedIn så ser du när nästa intervju dyker upp. ds.