Automatiserad testgenerering och underhåll testar rigoröst skräddarsydda appar efter varje release.

Sedan introduktionen av två större releaser per år av Dynamics 365 har nya funktioner och innovationer redan kommit användarna till gagn. Detta innebär dock ett lite mer krävande testschema för organisationer som förlitar sig på ERP- och CRM-applikationer.

Detta är särskilt sant då dessa affärskritiska appar generellt sett också är anpassade för att möta specifika affärskrav. Den vanliga release-kadensen gör i sin tur den manuella testning opraktisk då det inte finns någon tid att analysera inverkan av varje release, uppdatera associerade tester och sen utföra varje test som krävs. För att kunna reagera effektivt på oväntad påverkan på skräddarsydda konfigurationer krävs reaktiv testautomation för Dynamics 365.

Det är av denna anledning som Curiosity har adderat egen support för automatiserad testning av Dynamics 365-appar til Test Modeller. Detta möjliggör testning av affärsprocesser samtidigt som du kan uppgradera utan att dina appar havererar.

Att skapa automatiserade tester med Test Modeller går lika snabbt som att sätta ihop visuella flödesscheman. Automatiserad generering av testscript skapar sen det minsta möjliga paketet av tester som behövs för att ”täcka” all UI-logik, som dessutom innehåller all data som behövs för att köra testerna. När en ny release kommer behöver testteam bara uppdatera de här modellerna, som är enkla att underhålla och sedan regenerera ett nytt set av rigorösa automatiserade tester.

Tiden för testautomation är nu

Modellbaserad testautomation möjliggör för organisationer att identifiera och testa inverkan av varje Dynamics 365-release. Sandeep Tyagi, medgrundare av det brittiska mjukvaru- och integrationsföretaget Smarts Solutions, kommenterar:

”Det snabba release-schemat för Dynamics 365 erbjuder signifikanta fördelar för organisationer men också signifikanta risker om de inte kan testa deras skräddarsydda implementeringar snabbt nog. Det är ingen alternativ att testa varje release manuellt, men det är inte att förlita sig på manuella testscript. Modellbaserad testautomation erbjuder den perfekta lösning eftersom det auto-genererar korrekta tester och data för skräddarsydda appar.”

Även Curiositys direktör James Walker ger sin bild:

”Tiden för företag att gå över till testautomation är nu. Manuell testning är inte längre rimlig för att att klara rådande förändringshastighet och samtidigt klara defektfria releaser med självförtroende. Vi har byggt Test Modeller speciellt för att organisationer ska kunna skapa mer effektiv och bibehållande testautomation, samtidigt som du tar bort utmaningarna med onödigt  , felaktig testdata och underhåll av manuell testning. Test Modeller optimerar automatiserad textexekvering för Dynamics 365 och möjliggör samtidigt för test att reagera med samma hastighet som Dynamics 365-apparna förändras.”

Här kan du se en demovideo om modellbaserad testautomation och här kan du boka en för dig anpassad demo.