Vi hälsar vår nya medarbetare George Maalouf varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Hej och varmt välkommen George! Och grattis till din examen! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Tack! Jag är nyexaminerad civilingenjör inom datateknik med inriktning nätverkstjänst och system. Jag gjorde min master inom Enterprise Architecture, som är mitt huvudintresse. Jag flyttade till Sverige från Libanon för sju år sedan, efter att ha läst ett år på universitetet i Zahle.  Jag läste svenska och fick intygat att jag kunde läsa på universitetsnivå. 2013 flyttade jag därför till Sundsvall för att studera min kandidat i datateknik. Jag läste min master vid KTH och tog examen i juni i år.

Under studietiden arbetade jag med flera studentjobb. Jag jobbade vid två olika företag som studiecoach och privatlärare till både högstadie- och högskolestudenter. Jag har dessutom jobbat på postterminalen för PostNord,  i köket på Ikea och som studentambassadör för MittUniversitetet.

Det låter jättespännande! Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är en glad, ambitiös och måldriven person. Jag har mycket disciplin men är rolig också…ibland 😃 ! Jag är väldigt social av mig, gillar att umgås med folk, träffa nya människor och anta nya utmaningar. Jag trivs väldigt bra i team och har utvecklats mycket under min resa i Sverige och har lärt mig att vara mer självständig! Det har varit fullt med utmaningar och nya människor men samtidigt roligt och lärorikt, detta har format min personlighet och gett mig mycket erfarenheter i livet.

Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag gjorde mitt exjobb på TeliaCompany och då inom testområdet. Arbetet handlade om en studie mellan två olika testverktyg.  Där lärde jag mig en del testning och vad det innebär.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Det är ett nytt område som jag upptäcker och jag tycker det är spännande! Att analysera data och hitta felet är det jag tränat mig i på universitetet. Men det är givetvis en utmaning då jag inte har mycket erfarenheter av det än. Att jobba med ett roligt team och får lära känna världen av testning gör resan spännande!

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag gillar att spela och titta på fotboll och så gymmar jag en hel del. Jag har som drömmål att resa runt i hela världen men naturligtvis blir det lite svårt så för tillfälligt nöjer jag med mig att resa till hela Europa.