Vi hälsar vår nya medarbetare Lars Wiborg varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Välkommen till Lemontree, Lars! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Tack! Det känns väldigt spännande och intressant att börja på Lemontree. Jag kommer närmast från egen verksamhet där jag arbetat som konsult inom krav och test. Innan jag startade mitt eget företag arbetade jag inom samma område som anställd konsult. Att jag hamnade inom IT var mer av en slump då jag en gång i tiden studerade nationalekonomi och finansiell ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Men när jag var klar kändes IT-sektorn mer spännande och fylld av möjligheter och det har den verkligen varit.

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag har haft flera uppdrag inom bank och försäkring och jobbat med allt från regelefterlevnad (GDPR och AML) till digitalisering av köpflöden. Det flesta branscher och sektorer känns spännande och bjuder på sina egna unika erfarenheter. Myndighetssektorn kändes speciell att jobba inom t ex.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Det som lockade mig till Lemontree var möjligheten att få lära mig mer om automatisering och robotisering, en nisch som jag tror bara kommer växa sig större och större. Jag har sedan tidigare erfarenhet av att arbeta som utvecklare och hoppas både kunna sätta mig in i koden och den tekniska biten, samt kunna bidra med ett kravperspektiv.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Ett av mina främsta kännetecken är nog min nyfikenhet. Jag älskar studiebesök och att få inblick i andra branscher och verksamheter. Ett annat kännetecken är nog en oräddhet som jag lagt mig till med under årens lopp. Lite ’Hur svårt kan det vara?’-attityd som jag dock lärt mig tygla med en smula ödmjukhet. Varje uppdrag har sina egna utmaningar.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

På fritiden älskar jag att segla, gärna långt och länge. På vintrarna blir det en hel del tid under presenningen med underhåll och förbättringar. Det är ofta väldigt skönt att varva hjärnarbete på jobbet med lite järnarbete i båten. En annan hobby är sportflyg. Där slipper jag meka och behöver bara vrida om nyckeln och njuta.