Vi hälsar vår nya medarbetare Madeleine Karlsson varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hennes första dag.

Hej och varmt välkommen Madeleine! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt arbetsliv?

Tack! Jag jobbade med ekonomi i  olika roller i åtta år innan jag bestämde mig för att sadla om till utvecklare. Jag upptäckte att jag blev mer intresserad av hur själva IT-systemen fungerade och gick därför en intensivkurs i Java.

Det visade sig vara ett väldigt bra beslut eftersom det nu gjort att jag fått börja här på Lemontree! Jag kommer nu senast från ett uppdrag i försäkringsbranschen där jag jobbade som UX-utvecklare.

Det låter jättespännande! Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Som person skulle jag säga att jag är glad, positiv och hjälpsam. Jag brukar vara den som ser till att alla har det bra och hjälper gärna till där jag ser att det behövs.

Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Jag har inte jobbat specifikt med testning men vi gjorde en del testning under utbildningen. Jag ser dock fram emot att göra det ”på riktigt”, då det känns väldigt roligt och intressant!

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Det som är mest spännande med IT och testning är att se hur alla program och system är uppbyggda och hur de faktiskt fungerar. Vi har ju alla varit med om program som vi tycker fungerar väldigt dåligt, och jag tycker det är så fascinerande att jag nu förstår hur man kan fixa det istället för att bara bli frustrerad. Det är ännu mer intressant att själv kunna vara med och påverka ett program i grunden!

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag bor med min fästman i Österhaninge, mitt i skogen en bit utanför Västerhaninge. Där bor vi i ett hus med våra tre busiga katter. Just nu har största delen av fritiden gått till att fixa i huset, men vanligtvis så tycker jag det är väldigt roligt att spela biljard eller bara sitta hemma och kolla på film. Första Harry Potter-filmen kan jag se hur många gånger som helst!