Vi hälsar vår nya medarbetare Magnus Vinerhav varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Hej och välkommen, Magnus! Berätta lite om din bakgrund.

Hej, och tack! Jag började jobba med IT på 90-talet, och som konsult år 2000. Början på 2000-talet var en intressant tid. Företagen var frenetiska i IT-bubblan och allt vi ville göra då hände så småningom, men började först på allvar kring år 2006 eller 2007. Är teknik- och metod-generalist, men har alltid haft kvalitetsfrågor och test med under hela resan. Jag har jobbat både med Windows och Linux, servrar och klienter, nätverk, utveckling, projektledning, processer, team lead, utbildning, dokumentation m.m.

Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Inom test har jag jobbat med både GUI och icke-funktionella parametrar. Min testbana började först som ett intresse för att leverera fungerande system. Buggar ska bort! Vad gäller kvalitetssäkring så har jag mest fokuserat på att relevanta processer fungerar med varandra. Alla processerna måste harmoniera med varandra annars ökar riskerna väsentligt.

Vad intressera dig mest inom området just nu?

Devops. Att integrera utveckling, test och drift ser jag som den mest effektiva lösningen. Jag ser det som intressant att ITIL har allt som behövs, men företagen upplever det som att det blir för ”tungt”. Då är DevOps ett utmärkt alternativ, fast bättre.

Hur skulle du beskriva dig som person?

Nyfiken och mångsidig. Alltid fokus på att grejerna ska funka. Kvalitet är ledord. Är inte rädd för att gå utanför min ”comfort zone”. Jag är som bäst när jag får jobba med en utmaning, det är när jag lär mig nya saker som jag är i min comfort zone.

Vi är så klart intresserade av dig som person också, har du några hobbies och intressen?

Ja, många! Programmering, matlagning, kajakpaddling, löpning, är lite av en film-nörd, brädspel, håller mig uppdaterad om världspolitiken, läser mycket Science Fiction. Sci-Fi handlar både om teknik och om hur tekniken sätter villkoren för hur samhället organiseras. Jag är nästan intresserad av allt. Livet är fullt av möjligheter!