Vi hälsar vår nya medarbetare Mats Johansson varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Hej och varmt välkommen Mats! Du har ju lång erfarenhet och bred kompetens. Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt arbetsliv?

Jag har en bakgrund främst som projektledare från olika branscher som exempelvis Bank och Finans, Telekom och inom Försvaret.

Jag har också hunnit arbeta med programmering och även en kortare tid som Business Controller men min ”röda tråd” har kretsat kring projektarbeten som projektledare och utredare.

Det låter jättespännande! Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag ser mig som en driven, optimistisk och initiativrik person!

Vad har du gjort tidigare inom IT och projektledning?

Innan jag började på Lemontree så arbetade jag på Försvarsmakten som IT Sourcing Manager med upphandlingar, avtal och projekt kring IT- och Ledningssystem.

På min tid på Nordea så arbetade jag som IT Manager för Group Functions och Shared Services och även som Business Controller.

Jag har även jobbat på Swedbank, FMV och Ericsson som projektledare.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Att förenkla och utveckla arbetssätt och processer är något som alltid intresserat mig. Så tekniker som automatisering, IoT och blockchain tekniken känns just nu mycket spännande.

Det sker mycket utveckling kring digitalisering just nu inom bank, finans och försäkringsbranschen vilket intresserar mig mycket.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag är intresserad av konst och historia, så jag tycker om att besöka olika museer. Några favoriter är Musée d’Orsay och Picasso-muséet i Paris. Jag tycker också om att resa och uppleva nya städer.