Vi hälsar vår nya medarbetare Mikael Thinsz varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

Hej och varmt välkommen Mikael! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Tack så mycket! Jag läste elektro- och datateknik på KTH och sedan animation på Santa Barbara City College. Sedan dess har jag har jobbat i ett antal olika roller inom IT, från Service Desk för att sedan röra mer mer mot ledningsroller. Efter några år i olika roller inom Service Desk-organisation sadlade jag om till mer fokuserad projektledare, där jag sen har fått hantera och vara inblandad i en mängd olika projekt, stora som små.

Det låter jättespännande! Hur skulle du beskriva dig som person? 

Alltid den svåraste frågan! Jag skulle vilja se mig själv som positiv och utåtriktad, men sätter mig gärna i ett hörn med hörlurar om det är något jag verkligen behöver grotta ner mig i. Jag gillar att vara flexibel och anpassar mig gärna till situationer, men tycker också om när man kan sätta upp lite struktur och planer.

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort mer inom test och kvalitetssäkring? 

Jag kommer senast från Apica Systems, där jag jobbade som testledare med fokus på prestandatester och syntetisk monitorering. Där hade jag möjlighet att förkovra mig i testprocesser och metodik, samt att jobba med många olika kunder och system.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Att det finns så mycket att göra! Att så många nya webbtjänster, appar, streamingtjänster osv. dyker upp varje dag och hur digitaliseringen gör att fler och fler använder sig av digitala tjänster i sitt vardagliga liv, gör att det sätts högre och högre krav på saker som kvalitet och prestanda. Användarbasen för digitala tjänster är större än någonsin och användarna är mer och mer kritiska, det gör att test och framför allt testautomatisering blir alltmer viktigt.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Min dotter fyllde precis ett år, så min största hobby just nu är förstås att umgås med henne. Annars försöker jag hålla mig uppdaterad på  TV-seriefronten och lyssnar väldigt mycket på musik. Ju längre man jobbar med mig desto större blir också risken att man hör mig i förbifarten sjunga på en och annan musikal.