Vi hälsar vår nya medarbetare Patrik Jakobsson varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

 

Välkommen till Lemontree, Patrik! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

Jag är civilingenjör i maskinteknik, inriktning mekatronik, vilket innebar mer fokus på programmering och automation. Jag började jobba på St Jude Medical direkt efter examen 2000 och blev kvar ända tills de la ned fabriken i Järfälla 2012. Jag hade flera olika roller men de flesta kretsade kring IT-system för styrning av produktion, dvs MES. Efter St Jude Medical har jag jobbat som konsult. Som konsult så har jag haft två långa uppdrag inom serialisering av läkemedel. Det första gick ut på att bygga ett eget system för att spåra vilka specifika kartonger som hamnade på vilken pall. Det andra, som även är mitt nuvarande går ut på att implementera ett serialiseringssystem på alla Recipharms tillverkningssiter. Mellan dessa uppdrag så har jag även hunnit med att automatisera en CIP-process i en nybyggd tillverkningslina för blodplasma.

 

Spännande! Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

Min första erfarenhet jag kommer på är att jag kodade lite LabView (år 2000-2003) för att styra automatiserade produktionstester av Pacemakers. Sedan har jag såklart jobbat massor med testning och kvalificering/validering av mjukvara inom medicinsk teknik och läkemedel.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Hur man skulle kunna kvalificera ett testramverk för användning inom läkemedelsbranchen

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Noggrann, självsäker, logisk, lojal och glad.

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jo, jag spelar gitarr i ett coverband.