Vi har en ny medarbetare, Tomas Rosenqvist! Varmt välkommen till teamet på Lemontree!

Vi passade på att ställa några frågor under hans första dag.

 

Hej Tomas, välkommen till Lemontree! Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare i ditt studie- och arbetsliv?

IT-intresset fick jag med mig från barnsben. Mitt första spel (Super Streckgubbefighter 2 Turbo) skrev jag i tolvårsåldern i Visual Basic så att jag sedan valde att plugga datateknik på gymnasiet och högskolor chockerade knappast någon i min omgivning.

Idag har jag drygt 15 år av .NET-utveckling under bältet, dels som konsult men också i mer rena produktbolag inom försäkringsbranschen.

 

Vad har du gjort tidigare inom test och kvalitetssäkring?

”Ständig förbättring” är kanske den starkaste drivkraft jag haft med mig som utvecklare genom åren.

När jag först kom i kontakt med Extreme Programming och började läsa på om idéerna bakom blev jag helt såld.

Jag började predika fördelarna med enhetstester, Test-First och innan jag riktigt hann fatta vad som hände så hade jag glidit över från en ”ren” utvecklarroll till att jobba med frågor runt test, kvalitet och automation.

Vad intresserar dig mest inom området just nu?

Det som sker i gränslandet mellan de traditionella utvecklar- och testrollerna tycker jag är jätteintressant.

Jag tänker inte minst på alla de koncept och verktyg som hjälper oss att bygga in och synliggöra kvalitet genom hela utvecklingsprocessen.

För att bli bättre som utvecklare behöver jag få återkoppling på det jag gör och idag finns det så otroligt många möjligheter att få mängder av konstruktiv feedback och förslag inom bara någon sekund.

Att som testare kunna hantera utvecklarverktygen öppnar många dörrar, både för att resonera mer brett om vad kvalitet är och för att rent faktiskt kunna testa mer effektivt.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Själv ser jag mig som en typisk norrlänning: tämligen tystlåten och eftertänksam. Men trots det kan jag (tydligen) i vissa sammanhang pladdra på glatt om de ämnen jag brinner för.

 Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbies eller intressen du vill berätta om?

Jag spelar det mesta! Helst i form av något skönt bräd- eller kortspel tillsammans med vänner runt köksbordet men själv framför PC:n en vanlig vardagkväll funkar också bra. Det roligaste jag vet är samarbetsspel där alla spelar tillsammans för att ”besegra spelet”.

Andra intressen är sportdykning, djurrätt och vegetarianism.