Vi på Lemontree utser alltid månadens stjärna. Stjärnan är någon som gjort något extra för sitt team eller sin kund. Något vi tycker ofta glöms bort är att hylla alla kulturbärare. Ekaterina, eller Ekat som hon kallas av teamet, är definitivt en sådan. Motiveringen sammanfattades med att hon är "overall amazing". Hon jobbar med sällan skådat fokus, bryr sig om alla och sprider jämt glad energi runt sig.  I februari 2020 fick hon därför utmärkelsen månadens stjärna! Det innebär, förutom vår tacksamhet för bra jobb, att hon fick hjälpa oss att välja vilken organisation som skulle få månadens bidrag.

Vilken organisation valde du?

När jag fick veta att jag skulle få välja en organisation för att skicka bidrag till blev jag betänksam. Vår värld är visserligen underbar men det finns tyvärr mycket orättvisa också. Det är verkligen svårt att välja det som är viktigast för världens framtid och för gemensam glädje av alla de som lever på jorden. Det går faktiskt inte att göra det, så jag bestämde mig för att satsa på det som jag själv tycker är den viktigaste delen av ett glatt liv. Det är hälsan! I februari gav vi bidraget till Tobiasregistret, det svenska registret för blodstamceller.

Hur kommer det sig att du valde just den?

För flera år sedan läste jag en artikel om de som kämpar mot leukemi. Jag visste redan då att denna sjukdom är livsfarlig och drabbar människor av olika åldrar samt även att den jobbiga behandlingen inte garanterar att man kommer att överleva. Men jag hade aldrig tänkt på att nyckeln för framgång är att hitta sin unika givare av blodstamceller. Det som skakade mig mest var det faktum att 30 % av de sjuka dör p.g.a. att de aldrig lyckas hitta någon givare och inte alls p.g.a. bristfällig behandling. Det är ju hemskt och helt orättvist! Tobias, som gav namnet till registret, var just en sådan 13-årig pojke som inte hade tur att hitta en.

Självklart är pengarna oerhört viktiga i denna kamp men det krävs faktiskt mer än så. Det är därför som jag också blev en medlem av Tobiasregistret. Min stora förhoppning med vårt bidrag är att dra uppmärksamhet till problemet. Kanske någon på vårt företag eller någon som läser det här inlägget också känner sig delaktig och vill även den bli en givare. Det blir min egen lilla seger! Varje ny medlem i registret ger en chans för livet till de som kämpar med den hemska sjukdomen samt ger hopp till deras närmaste.

Vad ser du mest fram emot med ditt Lemontree-år 2020?

Jag är full av optimism och tror starkt på vårt företag. Lemotree går fram och jag vill självklart vara med i det vi tar oss för. I september planerar vi en företagsresa och det lovar sig att bli roligt!