Lemontrees nya COO Patric Helje är en lagbyggare med stor erfarenhet av kvalitetssäkring och försäljning inom den krävande läkemedelsindustrin.

Vi passade på att ställa några frågor under hans första intensiva vecka.

Varmt välkommen till Lemontree Patric, hur känns det?

Jätteinspirerande och spännande! Jag ser verkligen fram emot att jobba ihop med alla fantastiska medarbetare och bygga vidare på allt som gjorts på Lemontree under 18 år.

Vad kommer du ta tag i direkt?

Det är två saker som står högst på agendan. Först att verkligen ta tag i att bygga personalen, både vad gäller att ta hand om de medarbetare vi redan har och hitta nya. Det andra spåret är att hitta fler direktkunder. Vi vill visa och sälja in smarta lösningar som vi redan gjort hos andra kunder.

Vad tar du med dig som COO?

Främst en stor erfarenhet av projektverksamhet med mina två decennier inom både försäljning och leverans, men även mina kunskaper om att bygga företag och grupper.

Jag vill utveckla och positionera Lemontree tydligt, när man får en konsult eller leverans från oss så ska det kännas vad som skiljer oss från andra leverantörer.

Jag vill utveckla och positionera Lemontree tydligt, när man får en konsult eller leverans från oss så ska det kännas vad som skiljer oss från andra leverantörer.

 

Vad är dina styrkor?

Jag har en god förmåga i att sätta mig in kundens behov och försöka hitta en lösning som passar. Sen har jag som jag nämnt stor erfarenhet av lagbygge och att få ihop välfungerande team.

Vad har du för erfarenhet av kvalitetssäkring?

Jag har jobbat mycket med detta inom läkemedelsindustrin, som har väldigt höga kvalitetskrav. Där, precis som inom it, handlar det om en arbetsmetod och att beskriva vad man vill göra, genomföra detta och dokumentera att man har gjort det. Det är en stringent metod där ett mål är att konsekvent jobba med återanvändning.

Hur ser du på framtiden inom branschen?

Det är en stark rörelse mot att få processen mellan utveckling och drift att fungera mer smärtfritt. De stora it-projekten tar för lång tid och har kostat för mycket pengar. Man behöver jobba med mindre block, lite som industrin byggt sin produktion genom åren.

Det är en stark rörelse mot att få processen mellan utveckling och drift att fungera mer smärtfritt.

 

Sist men inte minst, vem är Patric?

Jag är en social och öppen person som gillar att träffa nya människor och skapa kontakter.

Jag åker mycket båt, i princip varje dag som inte isen ligger, eftersom jag bor på en ö. Överhuvudtaget är jag mycket ute och gillar att göra saker med händerna.

Det är ständigt mängder av projekt, jag tycker mycket att bygga på huset och fixa saker. Sen är det en massa båtar som det ska ordnas med. Jag har också ett “off-grid-ställe” uppe i skogen i norra Dalarna där jag gärna spenderar tid oavsett årstid.

Tack för intervjun och stort lycka till!