Hejsan Filip, vill du berätta lite om vad du gör på dagarna i ditt uppdrag? 

Just nu är jag på uppdrag hos Trafikförvaltningen där jag sitter i ett backendteam som utvecklar tjänster för interna och externa intressenter. Framförallt har det varit tjänster inom realtidspositioner och trängselprognos. I min roll som testuvecklare fokuserar jag på kvalitetsförbättring och testautomation. Våra integrations- och E2E-tester är skrivna i Python och pytest där jag haft nytta av mina tidigare kunskaper inom Python. Även en del kunskaper jag haft inom SQL har kommit till nytta.

Tjänsterna deployas i cloud-tjänsten AWS vilket jag inte jobbat med tidigare. Det var en hel del att sätta sig in i men med hjälp av duktiga kollegor har jag ändå lärt mig flertal av AWS tjänster samt hur man bygger infrastruktur med hjälp av kod. Just hur man bygger infrastruktur med hjälp av kod är intressant eftersom det då möjliggör att man kan versionshantera koden. Där har vi använt verktyget Terraform för att åstadkomma detta.

Vi jobbar på att gå mer mot ett CI/CD-tänk. Det som är mest intressant för just test är att skapa applikationstester där vi använder docker containers samt docker compose för att orkestrera containers i pipelines. Här används också Python med pytest. En av utmaningarna har varit att mocka cloud-tjänsterna som applikationerna går mot.

Jag är glad att jobba i ett duktigt och engagerande team vilket gör att jag lär mig mycket i form av teknik och agilt tänk.

Tack Filip, vi är glada över ditt fina arbete!