I september tillträder Rickard Ridderström som ny COO. Vi på Lemontree är mycket stolta och glada över att få med Rickard i gänget, inte minst för att han har mycket stark kompetens inom både affär och teknik. Självklart har vi tagit honom lite på pulsen.

Hej och varmt välkommen Rickard! I september börjar du hos oss på Lemontree.
Berätta om din tjänst och vad du ska göra då?

Först och främst så ser jag fram emot att lära känna alla nya kollegor samt djupdyka i tekniken och tjänsterna som Lemontree erbjuder. I rollen som COO så ser jag att det är viktigt att förstå kundernas behov och hur vi som leverantör kan möta detta på bästa sätt, varför jag initialt planerar att skaffa mig en bra kompetensgrund inom Lemontrees erbjudanden och erfarenheter.

Därefter så ser jag fram emot att få leda den svenska verksamheten så att både personal och kunder kan känna sig trygga med att Lemontree fortsätter vara en kvalitativ och värdehöjande leverantör inom branschen. Framåt i tiden ser jag tillväxt, lönsamhet och fortsatt spetskompetens inom Lemontrees kärnkompetenser som till exempel förändringsledning och kvalitetssäkring gällande digitala tjänster som fokusområden. Dessutom måste vi ha kul på resan tillsammans.

Vad lockade dig till att börja på Lemontree?
Lemontree har väldigt god renommé gällande kompetens, tekniklösningar, kundhantering, teamkänsla och hög yrkesstolthet, vilket alla är goda grunder för ett framgångsrikt företag.

En viktig beslutsparameter för mig var även möjligheten att direkt kunna vara med och påverka bolagets företags- och affärsutveckling. Jag ser även att jag kommer få arbeta med personal som tillhör de bästa i branschen och som arbetar med de nyaste teknikstöden och metoderna inom effektivisering av mjukvaruutvecklingsprocesser. Bättre kan det knappt bli.

Förändringen inom IT-branschen fortgår hela tiden och behovet av testautomatiseringDevOps och närbesläktade tjänster kommer sannolikt öka som en naturlig och spännande vidareutveckling av IT-branschen. Områden som jag gärna vill vara en del av.

Du har gjort en mycket intressant yrkeskarriär, kan du berätta lite om din resa?
Ganska snabbt i min yrkesbana så inleddes engagemanget för kombinationen av affärsmässighet, ledarskap och teknik, vilket har gjort att jag arbetat i många olika roller under åren. Jag inledde tidigt min yrkeskarriär som konsult inom områden som kvalitet och teknisk projektledning, men övergick därefter till att bli chef och främst arbeta med utveckling av de verksamheter och tjänster jag varit en del av

Den kanske mest intressanta och lärorika perioden i mitt yrkesliv fram tills nu var nog att få vara delaktig i mångdubbladet av tjänsteutbud, omsättning och lönsamhet på ett tekniskt konsultbolag där jag arbetade under ett antal år. Den resan var oerhört spännande då jag praktiskt fick uppleva vad olika faser i ett företagets livscykel för med sig gällande utmaningar och möjligheter. Lärdomar som är svåra att enbart läsa sig till.

Nu senast så kommer jag från konsultbolaget ÅF där jag arbetar som marknadsområdeschef för en organisation som levererar projekt och konsulttjänster inom området management, automation, IS/IT och instrumentering mot regulatoriska branscher.

Vi är ju såklart nyfikna på dig som person, vem är Rickard?
Sannolikt skulle jag nog bli beskriven av andra som en social och pratglad person med högt engagemang i det jag tar mig an både i privatlivet och på jobbet.

Intressen har varierat mycket mellan åren, från motorcyklar, resande och idrott till en mer familjenära nutid. När det gäller sporter så har idrotter med racket och boll varit återkommande teman under alla år. Så ofta möjlighet ges så brukar jag även försöka ta mig till Italien med min familj och vänner för att njuta av den italienska kulturen.

Återigen varmt välkommen till oss Rickard. Ha en riktigt skön sommar så ses vi i september!