Testautomatisering: Verktyg-, konsult-, projekt- och funktionsleveranser

Testautomatisering gör det möjligt att få ner kostnaden för underhåll och samtidigt öka kvaliteten i applikationer och digitala tjänster.

En stor anledning är att det genom automation går att snabba upp och göra fler så kallade regressionstester. Det gör att vi kan förkorta våra kunders time to market och snabbare få ut nya produkter och tjänster till lägre kostnad och med mindre risk för fel i produktionen.

Vad är testautomatisering:

  • En testdatadrivet ramverk byggd för att hantera nya tekniker – ett exempel är automatiserade tester på en stor flora av mobila klienter, med olika operativsystem, skärmstorlekar och uppkopplingar
  • En modulär lösning som är tolerant mot förändringar i de testade systemen
  • Minimerar tid och insatser för underhåll
  • Levereras med färdiga generiska komponenter som gör systemet enkelt att implementera

Testautomatisering gör det möjligt att få ner kostnaderna samtidigt som du ökar kvaliteten i dina digitala tjänster och appar.

Dagens applikationer ska fungera prickfritt på en omfattande flora av olika klienter, med olika skärmstorlekar och olika typer av uppkoppling. Det här gör arbetet med att testa och kvalitetssäkra din digitala tjänst komplicerat och tidskrävande eftersom testerna måste utföras i en mängd olika klienter och med olika konfigurationer.

Därför ökar också behovet av automatiserade tester dramatiskt. Till detta kommer också användarnas krav på att ny funktionalitet och rättningar ska ut blixtsnabbt. Det innebär att testautomatisering också behöver stödja agila arbetsmetoder på ett effektivt sätt. På så sätt möts användarnas krav på högre kvalitet och kortare time to market.

Våra konsulter

Lemontree erbjuder konsultexpertis inom en rad olika testområden, utöver de projekt- och funktionsleveranser vi genomför åt våra kunder. Exempelvis erbjuder vi:

  • Tekniska testare som konsulter inom en stor variation av verktyg, teknologier och metoder som UFT, Selenium, Protractor, Tosca och mycket mer.
  • Manuell testning som komplement till automatiserade processer.
  • Olika former av testexpertis inom t.ex: mobil, prestanda, regression, API, end to end eller på unitnivå.
  • Ledning och expertis inom kvalitet, som agil coachning, transformation till DevOps, projekt- och testledning.
  • Utredningar och förstudier, POCar och expertis inom utveckling av testautomatisering.

Kontakta oss för konsultation eller frågor inom Test och QA

Har du frågor eller behöver hjälp med dina projekt inom test och QA? Tveka inte att höra av dig till oss. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Vi finns här för att hjälpa dig att ta nästa steg i din digitala utveckling.